Όλοι αναγνωρίζουμε το σχήμα της βέσπας αλλά και τον ήχο της. Η λέξη της σημαίνει σφήγκα και πήρε το όνομα αυτό όχι μόνο από το σχήμα αλλά και από τον χαρακτηριστικό ήχο που κάνει. Ξεκίνησε η ιστορίας της πολύ παλιά, γύρω στο 45 μεταπολεμικά στην Ιταλία και δημιουργήθηκε ως ένα όχημα οικονομικό και έγινε αγαπητή. Υπάρχουν εκατομμύρια βέσπες που κυκλοφορούν στους δρόμους, είναι αρκετοί στο χώρο που τις έχουν εκθέσει , είναι σπάνια μοντέλα και είναι πιο πολύ αγάπη για αυτούς και όχι η αξία τους.

Θάνος Παπαπούλης και Νίκος Ράπτης (μέλοι vespa club Larisa) στην  ΕΡΤ Λάρισας
Θάνος Παπαπούλης και Νίκος Ράπτης (μέλοι vespa club Larisa) στην ΕΡΤ Λάρισας
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κ. Θάνο Παπαπούλη που είναι μέλος του συλλόγου Vespa Club Larisa που ιδρύθηκε το 1990 και αριθμεί πολλά μέλη. Μαζί του ήταν και ο κ. Νίκος Ράπτης οι οποίοι μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας μας είπαν:
«Το πιο αγαπητό μοντέλου px έχει πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια κομμάτια. Είναι ξεχωριστή, είναι δύσκολο μηχανάκι, έχει μικρούς τροχούς, είναι ελαφρύ, έχει μικρό κυβισμό, είναι διαφορετική. Για πολλούς είναι απωθημένο, για χρόνια ήταν το μόνο όχημα όπου κάποιο παιδί έκανε πρόβα και πάντα έλεγε «όταν θα μεγαλώσω θα πάρω και εγώ μια βέσπα». Πρέπει κάποιος να αγαπά το αντικείμενο για να αγοράσει μια βέσπα.

vespa_ekthesiΟ σύλλογος του Vespa Club Larisa εμφανίστηκε το 1990, είμαστε ενεργοί όλα αυτά τα χρόνια, γίνονται δύο πανελλήνιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο σε όλη τη χώρα, συμμετέχουμε σε πανευρωπαϊκές εκδηλώσεις, το Φεβρουάριο η χειμερινή εκδήλωση θα γίνει στα Χανιά της Κρήτης. Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να προσφέρουμε και εμείς στο κοινωνικό σύνολο όσο μπορούμε, Είμαστε σε συνεργασία με το δήμο Λάρισας και συμμετέχουμε σε όλες τις εκδηλώσεις του, έχουμε δική μας τράπεζα αίματος. Η λέσχη βρίσκεται στην Βόλου και Μπασδέκη, ημέρα συνάντησης είναι η Πέμπτη, η πόρτα μας είναι ανοικτή για όλο τον κόσμο ακόμα και γι αυτούς που δεν έχουν βέσπα, το άλλο Σάββατο 23 Ιανουαρίου κόβουμε την πίτα μας».

Μοιράσου το άρθρο: