Το 2018 φέρνει αναστάτωση λόγω… των πολλών έργων

Η συγκυρία που έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συζήτηση για τον απολογισμό του 2016, είναι τέτοια που αναδεικνύει και φωτίζει την ιδιαίτερα σημαντική δουλειά που γίνεται στο Δήμο εδώ και τρία χρόνια, με στόχο να σχεδιάσουμε την πόλη της επόμενης 15ετιας, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για το μεγάλο άλμα της Λάρισας, δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στη σημερινή συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι “σχεδόν τρία χρόνια από την ανάληψη της ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου γίνεται αντιληπτό από τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες, ότι η ώρα των μεγάλων παρεμβάσεων στην πόλη έχει ήδη φτάσει.
Το 2018 φέρνει αναστάτωση λόγω… των πολλών έργων
Τις επόμενες εβδομάδες θα υπογραφούν μια σειρά από συμβάσεις για σημαντικά έργα που πρόκειται να αρχίσουν στην πόλη τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σύντομα εξάλλου θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες για το σχεδιασμό μας σχετικά με τη εξέλιξη αυτών των σημαντικών έργων. Αρκετά από αυτά θα εκτελεστούν στον κεντρικό τομέα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να προκληθεί κάποια αναστάτωση στην πόλη. Στόχος μας είναι αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν γρήγορα. Ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερη ενημέρωση γιατί τα έργα τα οποία, ούτως ή άλλως, θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.
Το 2018 θα είναι η χρονιά τα υλοποίησης μεγάλων έργων. Όσοι έχουν την ελάχιστη επαφή με την ελληνική διοίκηση, τις διαδικασίες της αλλά και τις ταχύτητες της ελληνικής γραφειοκρατίας, κατανοούν ότι η προετοιμασία αυτών των έργων ξεκίνησε το 2016.
Εκείνη τη χρονιά πέρα από την υλοποίηση σημαντικού παραγόμενου τεχνικού έργου στη πόλη, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός των μεγάλων βασικών επιλογών και ξεκίνησε η διαδικασία ωρίμανσης για να φτάσουμε σήμερα στην διαδικασία της υλοποίησης.
Το 2018 φέρνει αναστάτωση λόγω… των πολλών έργων
Ωστόσο, δεν θα φτάναμε εδώ – στην δρομολόγηση δηλαδή των μεγάλων έργων που επίκεινται – εάν η οικονομική θέση του δήμου δεν ήταν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το 2016 ο Δήμος πέτυχε τους στόχους στο σκέλος των εσόδων και του πλεονάσματος , παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, χωρίς να προχωρήσει σε καμία αύξηση σε οποιονδήποτε τομέα, αντιθέτως προχώρησε σε πολιτικές ανακούφισης για συγκριμένες ομάδες συμπολιτών μας. ( Απαλλαγή ή μείωση των δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες, μείωση των τροφείων των βρεφονηπιακών σταθμών, μεγαλύτερη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου , μειώσεις των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα, μειώσεις τιμών μίσθωσης των περιπτέρων της ετήσιας εμποροπανήγυρης, μειώσεις για τη χρήση γυμναστηρίων από τους αθλητικούς συλλόγους κ.α.). O δήμαρχος στη μακροσκελή εισήγησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλους τους τομείς και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι και τα στοιχεία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου καταδεικνύουν ότι έγινε περισσότερο έργο από την τελευταία διετία της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος