Λάρισα-5η Εβδομάδα Αστρονομίας: Τα παιδιά μετράνε τα άστρα

Στη Λάρισα, στο πλαίσιο της εβδομάδας Αστρονομίας, μαθητές παρατηρούν το ηλιακό σύστημα. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μπιρσιάνη, υπεύθυνο του σχολείου Αστρονομίας,

οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση ηλιακών ρολογιών που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ινστιτούτου της πόλης, περιεργάστηκαν τα εκθέματα και παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το ηλιακό μας σύστημα. Στο τέλος, παρατήρησαν τον ήλιο από τηλεσκόπιο εγκατεστημένο στην ταράτσα του κτηρίου.

Η 5η εβδομάδα Αστρονομίας, πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 16 έως και την Πέμπτη 19 Μαΐου, ενώ, όπως είπε η διευθύντρια του γαλλικού ινστιτούτου, κα Χρύσα Βουλγαράκη, σκοπός των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό της πόλης και κυρίως στα παιδιά να γνωρίσουν την επιστήμη της αστρονομίας, να τους προσφερθούν γνώσεις σχετικές με τα ουράνια σώματα και να θαυμάσουν τον Ήλιο μέσα από ειδικά τηλεσκόπια.
Ακόμη, ομιλίες για ποικίλα αστρονομικά θέματα, καθώς και βιωματικά εργαστήρια, θα δώσουν την ευκαιρία, σε όσους τα παρακολουθήσουν, να μυηθούν στην υπέροχη επιστήμη της αστρονομίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΜΑΝΙΑ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος