“Αναλύσεις και λύσεις” είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του εικαστικού και καθηγητή πνευμονολογίας πανεπιστημίου Πατρών Κώστα Σπυρόπουλου, η οποία θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30 στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

spyropoulos-pinakas

Ο παράξενος αινιγματικός κόσμος του Σπυρόπουλου, ξεδιπλώνεται στο αίθριο του πρώτου ορόφου της Δημοτικής Πινακοθήκης, προκαλώντας τον θεατή να προτείνει λύσεις και αναλύσεις σε ένα παιχνίδι κεφάτων γρίφων.
Προβληματισμένες κόκκινες γάτες, η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι, και οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων, συνθέτουν ένα αστικό τοπίο μιας άλλης πραγματικότητας κυριευμένης από χρώματα ελευθερίας. Καθημερινά αντικείμενα σε ρόλους αφηγητών εξιστορούν βιώματα και ιστορίες του παρελθόντος μπερδεμένες με εκείνες που φαντάζουν σχεδόν προφητικές, σαν να επρόκειτο να συμβούν στο άμεσο μέλλον.
Ο Σπυρόπουλος εμπνέεται από το λεγόμενο teenage culture και από την κουλτούρα των κόμικς, εξιδανικεύει καθημερινά αντικείμενα, σε μια προσπάθεια η προσωπική του έκφραση να υπερβεί τις καθιερωμένες αισθητικές αξίες.
Πρόκειται για μια έκθεση αυθεντικής Ελληνικής Pop Art, που αναγνωρίζει την ύπαρξη μιας «λαϊκής κουλτούρας» ενώ ταυτόχρονα αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα, χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη και αυτόνομη εικαστική γλώσσα.
Διάρκεια έκθεσης 11/12/2016 έως 10/01/2017
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα κλειστά
Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 14.00
Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα 41335
Τηλ. 2410671176, www.katsigrasmuseum.gr

Μοιράσου το άρθρο: