Αντιδρούν στην προοπτική δημιουργίας μονάδας βιομάζας από ιδιώτη επενδυτή οι κάτοικοι του Βαλτινού του Δήμου Τρικκαίων. Πριν λίγες ημέρες οι κάτοικοι στο Βαλτινό πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση, ομοφωνώντας στην αντίθεσή τους στην κατασκευή μονάδας βιομάζας, επικαλούμενοι λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της περιοχής τους και επικαλούμενοι ελλιπή ενημέρωση από τον επενδυτή σε σχέση με την φύση της επένδυσης. «Ακούσαμε ότι θα λειτουργεί το εργοστάσιο για την παραγωγή ενέργειας. Έτσι, αυτός που νοίκιασε το χωράφι του νόμισε ότι η επένδυση αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήματα. Δεν θα είναι έτσι όμως», δήλωσε στο δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βαλτινού κ. Δημήτρης Σταμούλης.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Τρικκαίων γνωμοδότησε αρνητικά για την επένδυση. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σταμούλης ο επενδυτής δεν ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους της περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι στον φάκελος της επένδυσης δηλώνεται ότι δίπλα από το εργοστάσιο χωράφι, ενώ βρίσκεται βιοτεχνία, η οποία δεν μπορεί να εκτοπιστεί, ενώ επίσης δίπλα στην επένδυση υπάρχει φλέβα που οδηγεί σε τρία ποτάμια και καταλήγει στον Πηνειό και δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο του έργου πιθανές επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα. Οι κάτοικοι πλέον είναι σε αναμονή, καθώς το θέμα θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τέλος, οι κάτοικοι του Βαλτινού συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, στον οποίο εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, για να λάβουν τη δέσμευσή του, σύμφωνα με τον κ. Σταμούλη, ότι η επένδυση δεν θα γίνει.

Μοιράσου το άρθρο: