Στην «κατάψυξη» έχει μπει όλη η Θεσσαλία. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες ακόμη και από -10, όπως πχ στην Καστανιά Τρικάλων όπου το θερμόμετρο δείχνει -12 ή στο Περτούλι όπου το θερμόμετρο δείχνει -13,5 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ χθες χιονίζει σε όλο το νόμο Λάρισας και Μαγνησίας. Επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Έντονη χιονόπτωση καταγράφεται, σε ό,τι αφορά τα πεδινά, από το Αερινό ως την Αγιά κατά μήκος της ΠΑΘΕ. Ο εθνικός δρόμος είναι ανοιχτός και…»αλατισμένος». Στους νόμους Μαγνησίας και Λάρισας σε ολόκληρο το επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στο κέντρο της Λάρισας το θερμόμετρο δείχνει -4 και το λίγο χιόνι που έπεσε έγινε ήδη πάγος.

xioni-1

Στους -5 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην πόλη των Τρικάλων, όπου επίσης χιονίζει. Χαρακτηριστικό του καιρού στα Τρίκαλα οι πολύ ισχυροί άνεμοι από χθες το απόγευμα. Το πρωί οι άνεμοι εξασθένησαν, ωστόσο η θερμοκρασία στα Τρίκαλα εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή. Από νωρίς το πρωί σε 3 περιπτώσεις ΙΧ αυτοκίνητα γλίστρησαν, περιφερειακά της πόλης, βγήκαν εκτός δρόμου, και οι οδηγοί ζήτησαν συνδρομή για να τους «τραβήξουν». Σπηλιά και Καλλιπεύκη συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού, μέχρι στιγμής στο Νομό Λάρισας. Τα ορεινά της Καλαμπάκας και της Πύλης συγκεντρώνουν για τα Τρίκαλα τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού.

xioni-2

Οι δρόμοι προς το παρόν είναι ανοιχτοί, καθώς 32 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων δουλεύουν πυρετωδώς. Ωστόσο μέχρι το απόγευμα και δεδομένων των χαμηλών θερμοκρασιών η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων θα είναι απαραίτητη.

Μοιράσου το άρθρο: