Τα εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας και του Παιδικού Σταθμού Γόννων πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: «Με σχεδιασμό, στρατηγική και έχοντας ως «πυξίδα» τον άνθρωπο δημιουργήσαμε τα Κέντα Κοινότητας. Ένα σύγχρονο ΚΕΠ για τον άνθρωπο και τις ευάλωτες ομάδες, γι’ όλους εκείνους που χάνονται στη γραφειοκρατία, την πολυνομία και την κακονομία. Δημιουργήσαμε ένα εργαλείο αντίστασης σε όλη αυτή τη διαδικασία προκειμένου να έχουμε ένα σωστά ενημερωμένο πολίτη. Χρηματοδοτούμε τα Κέντρα Κοινότητας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συνεργαζόμαστε με του Δήμους δίνοντας τη δυνατότητα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο ρόλος του Κέντρου Κοινότητας, να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει έναν οδικό χάρτη στα λαβύρινθο των συναρμοδιοτήτων, της ανεργίας, των κοινωνικών επιδομάτων κλπ. Ένα χρήσιμο εργαλείο καθώς σ’ όλα τα Κέντρα Κοινότητας που λειτουργούν σήμερα στη Θεσσαλίας έχουν προστρέξει πάνω από 70.000 πολίτες. Εγκαινιάζουμε, ακόμη, τον παιδικό σταθμό Γόννων. Χρειάζονται οι παιδικοί σταθμοί άλλωστε εμείς χρηματοδοτούμε όλες τις ευπαθείς οικογένειες για να στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Από το 2015 μέχρι σήμερα, έχουμε στηρίξει με 35 εκατ. ευρώ σε όλη τη Θεσσαλίας τις ευπαθείς οικογένειες προκειμένου να πηγαίνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς δωρεάν. Γι’ αυτό ότι γίνεται, γίνεται για τον άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το Κέντρο Κοινότητας που εγκαινιάζουμε σήμερα στους Γόννους είναι μια νέα κοινωνική δομή και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών.
Με τη δραστηριότητά του καταφέρνει να σταθεί στο πλευρό του πολίτης παρέχοντας τον υπεύθυνες απαντήσεις και λύσεις για ζητήματα που τον αφορούν. Λειτουργεί, συμπληρωματικά στις υπάρχουσες δομές του δήμου μας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν σε τρεις άξονες και αφορούν: στην υποδοχή και ενημέρωση των πολιτών, στη συνεργασία και διασύνδεση με υπηρεσίες και δομές κοινωνικής προστασίας και στην παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του κοινωνικού επιπέδου και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη και ένταξη στην αγορά εργασίας.
Απευθύνεται σε πολίτες του Δήμου Τεμπών, σε ωφελούμενους του προγράμματος από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Σε άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και σε ευάλωτες ομάδες (ΑΜΕΑ, ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ). Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και λειτουργεί καθημερινά έχοντας δυο κοινωνικού λειτουργούς».

Μοιράσου το άρθρο: