Με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ετοιμάζεται ο δήμος Λαρισαίων να «εφαρμόσει» τον επικαιροποιήμενο Νόμο κατά του καπνίσματος. Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Λάρισας ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ναι μεν η δημοτική αστυνομία είναι υποχρεωμένη να επιβάλλει πρόστιμα όταν γίνονται καταγγελίες, ωστόσο πρόθεση της δημοτικής αρχής δεν είναι να φορτώσει με πρόστιμα τους καταστηματάρχες σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη οικονομικά συγκυρία, αλλά να φέρει τα επιθυμητά αποτέλεσματα με μια εκστρατεία κατά του καπνίσματος.

Τις τελευταίες 10 μέρες οι δημοτικοί αστυνομικοί πέρασαν από όλα τα καταστήματα εστιάσης και τα καφέ της πόλης και ενημέρωσαν ιδιοκτήτες, προσωπικό και πελάτες για τις υποχρεώσεις που απορρέουν απο το Νόμο.

Έτσι κι αλλιώς το ωράριο της δημοτικής αστυνομίας είναι συγκεκριμένο, Δευτέρα-Παρασκεύη μέχρι τις 22.00 και δεν καλύπτει πλήρως τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, οι έλεγχοι απο τη δημοτική αστυνομία διενεργούνται αυτές τις ώρες και μέρες μόνο. Υπάρχει φυσικά και το κλιμάκιο της Δ/νσης Υγιεινής της Περιφέρειας.

Θεωρεί, λοιπόν, η δημοτική αρχή ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει το κάπνισμα στα καταστήματα είναι οι ίδιοι οι πολίτες να συνειδητοποίησουν τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και ότι εν ετει 2018 δεν είναι δυνατόν μια οικογένεια με παιδιά να μην μπορεί να απολαύσει ένα καφέ ή ένα γεύμα χωρίς την ενοχλητική και βλαβερή για την υγεία παρουσία του καπνού…

Ο κ.Καλογιάννης την ερχόμενη Δευτέρα και σε αυτό το πλαίσιο θα συναντηθεί με τους καταστηματάρχες της πόλης για να συζητήσουν και να συνεργαστούν στο ζήτημα της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Μοιράσου το άρθρο: