Ενα μαγικό ταξίδι μέσα από κείμενα, στίχους, μελωδίες και μηνύματα γυναικών διοργάνωσε σήμερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Λάρισας. Γυναίκες απ΄όλα τα πεδία της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης, μίλησαν για τις εμπειρίες τους και το τι σημαίνει να είσαι ταυτόχρονα όλα αυτά που συνθέτουν τον χαρακτήρα μιας σύγχρονης γυναίκας, η οποία μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην επαγγελματική της δραστηριότητα, την οικογένεια και τις καθημερινές της υποχρεώσεις.


Γυναίκες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, που ασχολούνται ενεργά με τα προβλήματα της πόλης και των συμπολιτών τους, γυναίκες παιδαγωγοί, δημοσιογράφοι (μεταξύ αυτών και η δική μας Μάνια Γκουσιάρη), λογοτέχνες, εικαστικοί, καταξιωμένοι αρχαιολόγοι, όπως η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σ. Σδρόλια, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι κ.α. μίλησαν για τις δικές τους εμπειρίες ζωής.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η κα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου , παιδαγωγός-συγγραφέας .
Την καλλιτεχνική τους πινελιά στην εκδήλωση έδωσαν οι μουσικοί Έλενα Γκατζά και Χρήστος Γκόρτσος και η ηθοποιός Αναστασία Μιχαλούδη.
Τις εμπειρίες τους στην εκδήλωση, κατέθεσαν συνολικά 24 γυναίκες απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα της Λάρισας και συγκεκριμένα οι κκ. ΑΡΑΠΚΟΥΛΕ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ ΜΑΝΙΑ, ΔΕΛΗΖΩΝΑ ΖΩΗ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ, IΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΡΕΝΑ, ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΑΝΤΑ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΦΑΝΗ, ΚΑΜΑΤΕΡΗ ΕΛΕΝΑ, ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΛΕΝΑ, ΜΑΓΡΙΖΟΥ ΜΠΕΤΤΥ, ΜΑΝΟΥΚΑ ΒΙΚΥ, ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, ΜΠΑΞΕΒΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΞΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΦΗ, ΠΟΛΥΓΕΝΗ ΝΑΤΑΣΣΑ, ΠΟΥΛΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΣΟΥΛΤΟΥΚΗ ΡΑΝΙΑ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΔΡΟΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΧΑΛΗΜΑΓΑ- ΧΑΤΖΗ ΚΑΚΙΑ και ΨΑΡΡΑ ΑΝΝΥ.

Μοιράσου το άρθρο: