Με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης των Τρικάλων από την κίνηση αυτοκινήτων και την δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος από την προσεχή Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ο δήμος Τρικκαίων θα εφαρμόσει στην πράξη την ηλεκτροκίνηση. Η επιλογή της ημερομηνίας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις της εβδομάδας βιώσιμης κινητικότητας στα Τρίκαλα.

Έτσι, ο δήμος μέσω της Αναπτυξιακής του εταιρίας e-trikala Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος ELVITEN – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις, από το ευρύ πρόγραμμα «HORIZON 2020» θα φέρει στην πόλη δέκα (10) ηλεκτροκίνητα οχήματα, τρίκυκλα και τετράκυκλα για ένα χρόνο. Θα εφαρμοστεί εν ολίγοις η ηλεκτροκίνηση πιλοτικά σε πρώτη φάση, με στόχο ωστόσο να καθιερωθεί ως τρόπος μετακίνησης των δημοτών με οχήματα δηλαδή μικρότερου όγκου και καθαρότερα ως προς τους εκπεμπόμενους ρύπους από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Κομισιόν και στοχεύει στην προώθηση της χρήσης ελαφρών ηλεκτρικών οχημάτων, ως μέσων μεταφοράς στις πόλεις.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα είναι δέκα τον αριθμό. Τα πέντε από αυτά θα δοθούν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κυρίως εκείνα που κάνουν διανομές και τα υπόλοιπα πέντε θα τοποθετηθούν σε δημοτικά πάρκινγκ και σημεία της πόλης, προκειμένου να μπορούν οι δημότες που επιθυμούν να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στο κέντρο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο πρόεδρος της e-trikala  κ. Γιάννης Κωττούλας πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), η e-trikala ΑΕ αποφάσισε να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, ευελπιστώντας σε άμεσα οφέλη για τον δημότη.

Η διαδικασία θα διαρκέσει ένα χρόνο, το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και η κατεύθυνσή του αφορά στην υποστήριξη της χρήσης των ελαφρών αυτών οχημάτων για ιδιωτικές και επαγγελματικές μετακινήσεις και μεταφορές και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Μοιράσου το άρθρο: