Επίτιμοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Array

Ειδική τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προς τιμήν των Καθηγητών Hans-Henning Eckstein και Natzi Sakalihasan, κατά τη διάρκεια της οποίας τους αναγόρευσε σε Επίτιμους Διδάκτορες του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Toυς δύο τιμώμενους καθηγητές Hans-Henning Eckstein και Natzi Sakalihasan προσφώνησε ο Αν. Πρύτανης Έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητής Ζήσης Μαμούρης, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Καθηγητή Χαράλαμπου Μπιλλίνη.
Επίτιμοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Την επίδοση του «επαίνου» προς τον Καθηγητή Hans-Henning Eckstein πραγματοποίησε ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Αθανάσιος Γιανννούκα, ενώ τον «έπαινο» προς τον Καθηγητή Natzi Sakalihasan επέδωσε ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Μιλτιάδης Ματσάγκας.
Ακολούθησε η ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης και Επίδοση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης, του Διδακτορικού Διπλώματος και του Επιτηβεννίου προς τους δύο Καθηγητές από τον Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής Καθηγητή Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των δύο τιμώμενων καθηγητών και σύντομο μουσικό πρόγραμμα.
Επίτιμοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο κ. Hans-Henning Eckstein είναι Καθηγητής Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και Διευθυντής της Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής “Klinikum rechts der Isar der Technischen Universität München” και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους επιστήμονες παγκοσμίως στο χώρο της Αγγειοχειρουργικής με πρωτοποριακό ερευνητικό αλλά και εφαρμοσμένο κλινικό έργο. Στην Κλινική του έχει εκπαιδευθεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών που είτε έχουν επιστρέψει και σταδιοδρομούν στην Ελλάδα είτε έχουν λαμπρή σταδιοδρομία στη Γερμανία. Επίσης, ο Καθηγητής Hans-Henning Eckstein έχει αναπτύξει μακρά συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και με την Αγγειοχειρουργική κοινότητα της χώρας μας ενώ είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού. Τέλος, για όλα τα παραπάνω έχει ήδη αναγορευθεί επίσης και Επίτιμος Διδάκτορας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Επίτιμοι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ο κ. Natzi Sakalihasan είναι Καθηγητής Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και Διευθυντής της Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λιέγης του Βελγίου και αποτελεί έναν από τους γνωστότερους επιστήμονες παγκοσμίως στην έρευνα των συγγενών και επίκτητων παθήσεων της αορτής έχοντας λάβει υποτροφίες (grants) από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς για το σκοπό αυτό. Στην Κλινική και στο Εργαστήριό του έχει εκπαιδευθεί/εργαστεί μεγάλος αριθμός Ελλήνων Αγγειοχειρουργών/ βασικών επιστημόνων. Επίσης, Ο Καθηγητής Natzi Sakalihasan έχει αναπτύξει μακρά συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταξύ των οποίων και συνεπίβλεψη σε μια Διδακτορική Διατριβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πομάκικη καταγωγή και έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή ενώ αγαπά την Ελλάδα ως πατρίδα του κατέχοντας ελληνικό διαβατήριο και σκοπεύει με την αφυπηρέτηση του να διαμείνει μόνιμα στη Σκιάθο όπου ήδη διαθέτει οικία. Τέλος, είναι αξιοσημείωτη η εθελοντική του προσφορά σε αναπτυσσόμενα κράτη (Βιετνάμ) όπου μεταβαίνει για να χειρουργήσει αφιλοκερδώς μικρά παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες και ενήλικες με αορτικές παθήσεις ενώ έχει βοηθήσει αρκετές φορές το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με δωρεάν προσφορά υγειονομικού υλικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος