Με στόχο την ενημέρωση των αθλητών και αθλητριών σχετικά με το ντόπινγκ και τις επιπτώσεις του, το Εργαστήριο Ψυχολογίας της Άσκησης και Ποιότητας Ζωής της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υλοποιεί σχετικό ερευνητικό πρόγραμμα με την υποστήριξη της διεύθυνσης Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νεολαίος του Δήμου Τρικκαίων.

Ο σκοπός του προγράμματος αφορά στην καλύτερη κατανόηση του φαινομένου του ντόπινγκ και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων πρόληψης του ντόπινγκ στο χώρο του αθλητισμού και της άσκησης. Κυρίαρχος στόχος είναι η εφαρμογή και η αξιολόγηση ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού δίνοντας ισχυρά εφόδια στους αθλητές/τριες για πιθανή διαχείριση και αντιμετώπιση μελλοντικών προκλήσεων σχετικά με το ντόπινγκ.

Οι δύο πανεπιστημιακοί του προγράμματος, ο υπεύθυνος ερευνητής κ. Βαγγέλης Γαλάνης, Διδάκτωρ της ΣΕΦΑΑ και ο κ. Αντώνης Χατζηγεωργιάδης, καθηγητής στη ΣΕΦΑΑ και επιστημονικός υπεύθυνος επισημαίνουν τη δυνατότητα που θα δοθεί στους αθλητές των σωματείων του νομού (τα οποία καλούνται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα) να ενημερωθούν, να εκπαιδευτούν και να είναι σε θέση να αναπτύξουν υγιείς κριτικές απόψεις για τα θέματα γύρω από το ντόπινγκ με την επιστημονική υποστήριξη της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Birmingham, μέσα από ένα πρόγραμμα που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ (World Anti-Doping Agency).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα αθλητικά σωματεία ατομικών και ομαδικών αθλημάτων του νομού Τρικάλων στοχεύοντας στη συμμετοχή αθλητών/τριών της ευαίσθητης, όσον αφορά τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, ηλικιακής κατηγορίας των 16 έως 20 ετών.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: