«Οπου έσεισε θα σείσει και όπως έσεισε θα σείσει» με τη φράση αυτή απάντησε ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας του ΕΜΠ Παναγιώτης Καρύδης στο ερώτημα των δημοσιογράφων εαν αναμένεται μεγάλος σεισμός στην περιοχή της Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα. Με βάση αυτό τόνισε ο κ. Καρύδης θα πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας ώστε να περιοριστούν οι ζημιές, μέτρα που αφορούν την πιστή τήρηση του αντισεισμικού κανονισμού και τη συντήρηση των κτιρίων.

Στην εφαρμογή του τρίπτυχου εφαρμογής με ευλάβεια του αντισεισμικού κανονισμού, επικαιροποίησης των σχεδίων έκτακτης ανάγκης και ενημέρωσης του πληθυσμού επικεντρώθηκε ο Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυνανικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
«Παρότι είμαστε στις χώρες με τη μεγαλύτερη σεισμικότητα, έχουμε τον μικρότερο αριθμό θυμάτων και τις λιγότερες ζημιές από τους σεισμούς σε ετήσια βάση υποστήριξε ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ Σπύρος Παυλίδης
Οι τρεις επιστήμονες ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο για την παρουσίαση του βιβλίου του πολιτικού μηχανικού -ερευνητή ιστορικής Σεισμολογίας Γιάννη Παπαιωάννου.

Μοιράσου το άρθρο: