Με θέα τον μαγευτικό Όλυμπο εκατοντάδες δρομείς από 4 έως 70 ετών συμμετείχαν στους αγώνες που διεξήχθησαν στην Κρυόβρυση Ολύμπου.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τον αγώνα των 1000 μέτρων στον οποίο πήραν μέρος πολλά παιδιά και ακολούθησε η εκκίνηση των 20 χλμ στον οποίο πήραν μέρος πάνω από 500 δρομείς όλων των ηλικιών, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών που πραγματικά κατέκλυσαν την Κρυόβρυση.

Ακολούθησε η εκκίνηση των 5χλμ όπου μεταξύ των δρομέων ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης  Παιδής .

Στον συγκεκριμένο αγώνα πρώτος τερμάτισε ο νεαρός  Απόστολος  Ζήνδρος που έκανε λόγο για μια ωραία διαδρομή με φόντο τον  Όλυμπο.

Στον μεγάλο αγώνα που έγινε για δεύτερη χρονιά, χέρι -χέρι τερμάτισαν ο Κώστας  Σιαμήτρας από την Λεπτοκαρυά με τον Μανώλη Πούρικα από την Ελασσόνα.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυόβρυσης, έχοντας την υποστήριξη της περιφέρειας  Θεσσαλίας και της εταιρείας  Παπαγεωργίου Food Servise Α.Β.Ε.Ε. η οποία εκτός των άλλων πρόσφερε στους δρομείς εδέσματα χυμούς και νερά.

Η κρυόβρυση είναι ορεινό χωριό του Ν. Λάρισας. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1050 μέτρων στις πλαγιές του Ολύμπου και αποτελεί έναν απο τους ορεινότερους προορισμούς του Ν. Λάρισας.

Ηκρυόβρυση ανήκει στον Δήμο Ελασσόνας και τον χειμώνα οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους είκοσι. Το καλοκαίρι σφύζει από ζωή ιδιαίτερα  τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο καθώς λόγο του υψομέτρου λειτουργεί ως όαση δροσιάς.

Την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται και πολλές παραδοσιακές εκδηλώσεις που λειτουργούν ως πόλος έλξης για τους επισκέπτες και τους απόδημους. Μέχρι το 1927 η ονομασία του χωριού ήταν Πουλιάνα και μετονομάστηκε σε Κρυόβρυση με διάταγμα. Στην ιστορία η Κρυόβρυση κατέχει σημαντική θέση καθώς την Κυριακή 12 Μαρτίου 1878 έγινε η μάχη της Πουλιάνας ενάντια στους τούρκους.

Η πρόσβαση γίνεται, είτε μέσω της Ελασσόνας από την οποία απέχει 29χλμ, είτε μέσω της Λεπτοκαρυάς από την οποία απέχει 34χλμ και μέσω του Αμπελώνα -Ροδιάς όπου απέχει 40χλμ.

Μοιράσου το άρθρο: