Οι γυναίκες βίωσαν την κρίση περισσότερο από τους άνδρες, τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα. Η κ. Κούβελα, υπογράμμισε ότι η γυναίκα λείπει εκκωφαντικά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων και τόνισε παράλληλα ότι η αύξηση μεταξύ της ανισότητας των δύο φύλων παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη.

Η γενική γραμματέας Ισότητας, εξήγησε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο και ότι οι γυναίκες πρέπει να αγωνίζονται συνεχώς και αναφέρθηκε εκτενώς στο Εθνικό Σχέδιο Ισότητας για την περίοδο 2016-2020 και τους έξι στόχους που περιλαμβάνει. Τέλος ξεκαθάρισε ότι δίκαιη ανάπτυξη χωρίς τις γυναίκες δεν μπορεί να υπάρξει.
Η κ. Κούβελα βρίσκεται στη Λάρισα, προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων με θέμα: «Πολιτικές Ισότητας-Γυναίκα και Κοινωνία σε περίοδο κρίσης», αύριο Πέμπτη 17 Μαίου στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Μοιράσου το άρθρο: