Νέα φάρμακα που καλύπτουν ταυτόχρονα τον ασθενή που πάσχει από διαβήτη και καρδιακά νοσήματα, νέες τεχνικές για την απόφραξη των αρτηριών ακόμη των εντελώς φραγμένων, αλλά και εξειδικευμένο σεμινάριο για γιατρούς σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση φέρνει το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας. Το συνέδριο θα γίνει στη Λάρισα, 5,6 και 7 Οκτωβρίου.

Ο Φίλιππος Τρυποσκιάδης, καθηγητής Καρδιολογίας, Δ/ντης της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 21ου Καρδιολογικού Συνεδρίου Κεντρικής Ελλάδας, ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Έλληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη».

Όμως, αυτό στο οποίο έδωσε έμφαση ο καθηγητής είναι το αποκαλούμενο και ως brain drain, το φαινόμενο δηλαδή οι έλληνες επιστήμονες να προετοιμάζονται στην Ελλάδα και τελικώς να προσφέρουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τους στο εξωτερικό.
«Είναι ένα θέμα που με πονάει πολύ. Να ετοιμάζουμε τους γιατρούς μας εδώ, να τους εκπαιδεύουμε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και έπειτα να φεύγουν στο εξωτερικό. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν όλοι αυτοί οι λαμπροί επιστήμονες. Είναι η μεγαλύτερη πληγή αυτή για τη χώρα…» είπε ο κ.Τρυποσκιάδης.

Μοιράσου το άρθρο: