Γ. Πρωτούλης: Στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος

Υπέρ της ανάγκης ανάπτυξης ενός εργατικού ταξικού μαχητικού και μαζικού κινήματος με σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των καπιταλιστών” τάχθηκε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Πρωτούλης, μιλώντας στο εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία ταχυδρομείου της Λάρισας.

Ο κ. Πρωτούλης αναφέρθηκε και στην ραγδαία αύξηση των ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: “Τους τελευταίους μήνες τα στελέχη της κυβέρνησης στα υπουργεία παιδείας και εργασίας γυρνούν όλη τη χώρα και διαφημίζουν στην μεγαλοεργοδοσία τα προγράμματα μαθητείας που είναι εργαλείο επιδότησης του κεφαλαίου με τζάμπα νεανική εργασία με αντάλλαγμα ένα μισθό πετσοκομμένο που τον πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Περάστε κόσμε δηλαδή, εδώ νέα παιδιά για τζάμπα δουλειά! Θα δεχτούμε αυτό να είναι το μέλλον για τα νέα παιδιά;
Γ. Πρωτούλης: Στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΕΦΚΑ, από τις αρχές του 2017 τρεις στους δέκα εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα είναι μερικώς απασχολούμενοι και λαμβάνουν μόλις 389,65 ευρώ μεικτά!!!
Με άλλα λόγια, αφού αφαιρεθούν οι εργατικές εισφορές, ο καθαρός μισθός ανέρχεται σε 326 ευρώ!
Με αυτά τα ψίχουλα αμείβονται κάθε μήνα, όποτε τα βρουν οι 636.424 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες.
Τα εργατικά ατυχήματα που υπήρχαν και εδώ στη Λάρισα με νέους ανθρώπους να αφήνουν τα κορμιά τους στη δουλειά δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα!
Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά και δείχνουν και την αύξηση των “εργατικών ατυχημάτων” από το 2010.
5721 εργατικά ατυχήματα το 2010!
Πάνω απο 7000 φέτος!
Ανάλογη κατάσταση και με τους θανάτους στη δουλειά. 65 θάνατοι πάνω στην δουλειά το 2010, 73 το χρόνο που μας πέρασε!” ενώ στην συνέχεια υπογράμμισε:
“Δεν αλλάζει η κατάσταση, οι συνθήκες ζωής και δουλειάς αν δεν πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την υπόθεση στα χέρια τους.
Γ. Πρωτούλης: Στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος
Πρώτα πρέπει να νικηθεί η αδράνεια και ο φόβος, η έλλειψη ταξικής οργάνωσης σε κάθε κλάδο και χώρο για να νικηθεί η ισχυρή εργοδοσία και οι μηχανισμοί της, το κράτος της. Να ηττηθούν πολιτικά και μέσα στο κίνημα οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής στον καπιταλιστικό μονόδρομο, τον μονόδρομο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Τώρα είναι η ώρα να στηριχθεί με όλους τους τρόπους η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ που είναι πρόταση για να σπάσει ο φαύλος κύκλος των καπιταλιστικών κρίσεων, της ανεργίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της ανάπτυξης για το καπιταλιστικό κέρδος και πάλι από την αρχή.
Σημαίνει ότι σήμερα οι σύγχρονες ανάγκες περιλαμβάνουν τη γενική μείωση του εργάσιμου χρόνου, την αύξηση του ελεύθερου χρόνου, των διακοπών, της αναψυχής και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το βιοτικό επίπεδο.
Γ. Πρωτούλης: Στην πρώτη γραμμή το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος
Για σκεφτείτε στην Ελλάδα γράφτηκε για πρώτη φορά σε απεργιακή σημαία το αίτημα για 8ωρη δουλειά το έτος 1894 στο Λαύριο και σήμερα εν έτη 2018 μετά από ένα και πλέον αιώνα ξανανομοθετούν το 12ωρο στην καρδιά της Ευρώπης, την δουλειά τις Κυριακές!
Τώρα είναι ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα εργατικό ταξικό μαχητικό μαζικό με σύνθημα “μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των καπιταλιστών”.
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το ζωντάνεμα των σωματείων, την απαλλαγή των εργατικών οργανώσεων από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, την άνοδο των αγώνων και των διεκδικήσεων για όλα τα οξυμμένα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, για όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους.”
Μετά την ομιλία του κ. Πρωτούλη ακολούθησε συναυλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος