Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Λάρισας στο οποίο συμμετείχαν οι Γιώργος Λαμπρούλης βουλευτής του κόμματος, Πέτρος Κρίκης υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Χρήστο Μπίκα και Ζήση Γκαραλιάκο, μέλη της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Λάρισας επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο.
Τα μέλη του κλιμακίου μίλησαν με τους πρόσφυγες, εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας αλλά και σ’αυτούς που βρίσκονται στο Κουτσόχερο. Ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για την ανατροπή του καπιταλισμού, που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Συζήτησαν για τις συνθήκες διαβίωσής τους αλλά και το την επιθυμία τους να τους επιτραπεί να μεταβούν στις χώρες αρχικού προορισμού, , αίτημα που το ΚΚΕ στηρίζει από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στη χώρα μας .
Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
» Η Δομή, με βάση τα κοντέινερ που είναι τοποθετημένα, υπολογίζεται ότι σήμερα φιλοξενεί περίπου 1300 πρόσφυγες 500 από αυτούς είναι έως 18 ετών και από τους 500 οι 270 είναι παιδιά έως 12 ετών. Ο κύριος όγκος τους είναι Σύριοι ενώ λιγότεροι είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, και άλλων εθνικοτήτων. Τα προβλήματα είναι σοβαρότατα. Οι 65 μαθητές του νηπιαγωγείου πέρα ότι στοιβάζονται μέσα σε κοντέινερ, έχουν να αντιμετωπίσουν και την ελλειπή θέρμανση …..
Το προσωπικό που απασχολείται στη Δομή είναι ελλιπές. Σοβαρότατο πρόβλημα είναι και η έλλειψη μεταφραστών που δυσκολεύει την επικοινωνία του προσωπικού με τους πρόσφυγες. Ενώ υπάρχουν και σοβαρά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, τεχνολογικού εξοπλισμού, ακόμα αναλώσιμα υλικά και μέσα που χρειάζονται καθημερινά, τα αγοράζουν οι ίδιοι.
Προβληματικές είναι και οι συνθήκες υγειονομικής κάλυψης. Έως το Γενάρη του 2018 οι πρόσφυγες βρίσκονταν υπό τη φροντίδα των «Γιατρών του Κόσμου», ενώ τώρα την ευθύνη έχει το ΚΕΕΛΠΝΟ όπου υπάρχει ένας γιατρός έως το μεσημέρι .Η μεταφορά τους δε τις απογευματινές ώρες και τις βραδινές στα Νοσοκομεία είναι προβληματική , δεν υπάρχει μεταφραστής και αυτό δυσκολεύει και τους προσφυγές και τους γιατρούς των νοσοκομείων αλλά και τους εργαζόμενους.
Η αντιπροσωπεία επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν θυμάται τους πρόσφυγες μόνο κατά τις επισκέψεις στους χώρους φιλοξενίας, αλλά 365 μέρες τον χρόνο κάθε μέρα σε κάθε βήμα της δράση του…..
… Τα μέλη του κλιμακίου κάλεσαν τους μετανάστες να οργανωθούν στα συνδικάτα και να διεκδικήσουν μαζί με τους Έλληνες τα δικαιώματα και τους διαβεβαίωσαν ότι θα φέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στη βουλή, το δημοτικό συμβούλιο και θα τα εντάξουν στις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος».

Μοιράσου το άρθρο: