Την Τρίτη αναμένεται να «ανοίξει» τα χαρτιά του ο ΟΣΕ για τα έργα που θα γίνουν στη Λάρισα για την αποφυγή δυστυχημάτων που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, στο πλαίσιο συνάντησης που θα γίνει στα γραφεία του Οργανισμού στην Αθήνα. Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος ενημερώνοντας το σώμα πριν το Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσει ενημερωτική καμπάνια από τον ΟΣΕ για τους κινδύνους που υπάρχουν από τα ηλεκτροφόρα καλώδια του ΟΣΕ στις γραμμές ηλεκτροκίνησης, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να ανατεθεί το έργο που θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση τοιχοποιίας και περιφράξεις σε σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου που διέρχονται από κατοικημένες περιοχές της πόλης.
Στη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΣΕ, εκπρόσωποι της ΕΡΓΟΣΕ θα καταθέσουν και προτάσεις για υπογειοποίηση ή όχι στο βόρειο τμήμα της πόλης, πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης και εξήγησε ότι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής εστιάζεται σε μια ορατή λύση ενός προβλήματος που κόστισε ανθρώπινες ζωές και όχι σε μια λύση που θα παραπέμπει στις καλένδες.

ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΟΥΗΛ ΜΕ 5 ΕΚ. ΕΥΡΏ
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, εγκρίθηκε επίσης η ολοκλήρωση όλων των εργασιών και των υποδομών του θεάτρου ΟΥΗΛ της Λάρισας με κονδύλια 5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Οπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης με την εν εξελίξει εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες υποδομές του κτιρίου όσον αφορά τις οικοδομικές και Η-Μ εργασίες, ενώ θα υλοποιηθούν και τελειώματα των οικοδομικών εργασιών. Με την δεύτερη εργολαβία θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την
ολοκλήρωση του κτιρίου όσον αφορά τις οικοδομικές εργασίες εγκατάστασης της
σκηνής και όλες τις Η-Μ εργασίες του κτιρίου, ενώ θα υλοποιηθούν τελειώματα
των οικοδομικών εργασιών της αίθουσας του προσκηνίου και ο εξοπλισμός του.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΒΩΝ
Το δημοτικό συμβούλιο άναψε επίσης σήμερα το «πράσινο φως» για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης αφορά στη «Μελέτη & κατασκευή 5 κυκλικών κόμβων και 3 οδογεφυρών στο οδικό δίκτυο του Δήμου & την«Αναβάθμιση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου με στόχο τη εξοικονόμηση ενέργειας». Αναλυτικότερα περιλαμβάνει την μελέτη ‐ κατασκευή των εξής οδικών έργων: 
1. Κυκλικός Κόμβος 1 στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου – Βόλου
2. Κυκλικός Κόμβος 2 στη διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου – Φαρσάλων
3. Κυκλικός Κόμβος 3 στη διασταύρωση των οδών Φαρσάλων – Θεοφράστου 
4. Κυκλικός Κόμβος 4 στη διασταύρωση των οδών Παιωνίου – Θεοφράστου 
5. Κυκλικός Κόμβος 5 στη διασταύρωση των οδών Καρδίτσης – Μυρμιδόνων (προέκταση οδού Σαρίμβεη) 
6. Δίδυμες οδογέφυρες εκατέρωθεν Σ.Γ. Λαρίσης Βόλου ανοίγματος L=35m εκάστη 
7.Λοξή οδογέφυρα ανοίγματος L=40m γεφύρωσης ρέματος επί της οδού Θεοτοκά. Τέλος η σύμβαση περιλαμβάνει και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του δήμου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μοιράσου το άρθρο: