Μ. Ανυφαντάκης: Επιζήμιες και οι δύο συμφωνίες για τη φέτα

Επιζήμιες και τις δύο συμφωνίες για τη φέτα, χαρακτήρισε ο ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαν. Ανυφαντάκης, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (Ε.Ζ.Ε.) που άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Μ. Ανυφαντάκης: Επιζήμιες και οι δύο συμφωνίες για τη φέτα
Ο ομότιμος καθηγητής Μ. Ανυφαντάκης με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γ. Ζέρβα
Το θέμα ήταν ότι είχαμε κατοχυρώσει το μονοπώλιο της φέτας ως προϊόν ΠΟΠ στην Ευρώπη, είπε ο κ. Ανυφαντάκης και πρόσθεσε: “Δυστυχώς με την ελληνική υπογραφή, μπορεί και η Νότιος Αφρική να χαρακτηρίζει τυριά που παράγει ως φέτα, αλλά και ο Καναδάς να χρησιμοποιεί σύνθετες ονομασίες με τον όρο φέτα. Εξισώσαμε προς τα κάτω το θέμα της φέτας, αλλάξαμε το υπάρχον καθεστώς εντός της Ε.Ε. ενώ είχαμε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και όλα αυτά έγιναν χωρίς να ρωτήσουμε τους κτηνοτρόφους”.
Μ. Ανυφαντάκης: Επιζήμιες και οι δύο συμφωνίες για τη φέτα
Στην σημερινή πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν θέματα αιχμής στο τομέα της ζωικής παραγωγής. Αύριο, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στη πρώτη συνεδρία (8:30-11:15) θα αναπτυχθούν θέματα εκτροφής – διαχείρισης αγροτικών ζώων και στη δεύτερη (11:45-13:15) θέματα εκτροφής-υδατοκαλλιεργειών, ενώ την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην πρώτη συνεδρία (8:30-10:30) θα αναπτυχθούν θέματα Διατροφής ζώων και πτηνών, στη δεύτερη (11:00-12:00) διατροφής σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων και στη τρίτη (12:00-13:45) θέματα φυσιολογίας και γενετικής των αγροτικών ζώων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος