Επίσκεψη-ξενάγηση πραγματοποίησαν μαθητές -πρόσφυγες από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Μεζούρλο στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δανικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (DRCGreece).


Τους μαθητές συνόδευαν το εκπαιδευτικό προσωπικό και διερμηνέας της DRC Greece οι οποίοι εργάζονται στη Δομή με στόχο την παροχή υποστήριξης σε πολίτες τρίτων χωρών.
Η συγκεκριμένη δράση του Τμήματος εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανοικτές Θύρες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» για τα σχολεία της περιοχής και όχι μόνο. Έτσι προσφέρεται η δυνατότητα προσέγγισης του μαθητικού προσφυγικού πληθυσμού, γεγονός που συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε περιήγηση των μαθητών στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος, επιδείξεις μικρών πειραμάτων και ενημέρωση για την επιστήμη της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας.

Η επίσκεψη είναι μέρος του προγράμματος που υλοποιεί το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σε 9 δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, σε μια παράλληλη δράση, με σύνδεση μέσω διαδικτύου με τους μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ξενάγηση των μαθητών στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και περιήγηση στα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος, επιδείξεις μικρών πειραμάτων και ενημέρωση για την επιστήμη της Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας αντίστοιχα.

Μοιράσου το άρθρο: