Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή στον φετινό τέταρτο ποδηλατικό γύρο στα Μετέωρα.

Τετρακόσιοι πενήντα αθλητές από όλη την Ελλάδα καθώς και από τη Βουλγαρία, την Τουρκία και τη Βόρεια Μακεδονία συμμετείχαν στους αγώνες που ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του Βασίλη Ευσταθίου.

Για τέταρτη χρονιά ο ποδηλατικός γύρος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον αθλητών ποδηλασίας, πρωταθλητών από όλη την Ελλάδα καθώς και αρκετών μικρών παιδιών.

Η  Cycling Hellas, ο ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας  και ο Δήμος Μετεώρων  συνδιοργάνωσαν τον Ποδηλατικό αγώνα MTB με Πανελλήνια συμμετοχή με την επωνυμία  Meteora MTB race – Βασίλης Ευσταθίου στην γραφική περιοχή των Μετεώρων.

Σκοπός της διοργάνωσης ήταν αφενός η ανάδειξη του αισθητικού κάλλους της περιοχής των Μετεώρων , αφετέρου η ενίσχυση της ποδηλατικής κουλτούρας, η ανάδειξη του ποδηλάτου και η προώθηση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας.

Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία Καστρακίου, ενώ οι αγώνες έγιναν σε δύο φάσεις, η μεγάλη κούρσα των 32 χιλιομέρων και η μικρότερη, των 17 χιλιομέτρων σε μονοπάτια ανάμεσα στους βράχους, σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς τόπο, στα Μετέωρα.

Η διοργάνωση των αγώνων εμπνεύστηκε και στηρίζεται από έμπειρους αθλητές και διοργανωτές του χώρου που έχουν άμεση σχέση με τον αθλητισμό και τη φύση.

Μοιράσου το άρθρο: