Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη – Μια αμφίδρομη σχέση

Array

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη δραστηριότητα γύρω από τα μνημεία της Λάρισας και της περιοχής της, τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του τοπικού και, έως ένα σημείο, του ευρύτερου κοινού, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο.
Συγχρόνως, δημιουργήθηκαν νέοι αρχαιολογικοί χώροι από τα Φάρσαλα και τη λίμνη Κάρλα μέχρι τον Όλυμπο, τα Τέμπη και την Αγιά μέσα από τα μεγάλα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Υπουργείων.

Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη – Μια αμφίδρομη σχέση

Παράλληλα, άνοιξε το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο προβάλλει για πρώτη φορά οργανωμένα τα υλικά κατάλοιπα του Θεσσαλικού πολιτισμού από τα προϊστορικά μέχρι τα νεότερα χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας και τα πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα.
Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη – Μια αμφίδρομη σχέση
Η πρωτοφανής αυτή δραστηριότητα θα περίμενε κανείς να έχει σημαντική επίδραση στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής ως τουριστικού προορισμού, καθώς και αντανάκλαση σε άλλους τομείς της οικονομίας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα και οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής θα παρουσιασθούν στην ημερίδα με θέμα Μνημεία και τουριστική ανάπτυξη. Μια αμφίδρομη σχέση, που οργανώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο 17 Μαρτίου.

Αρχαιολόγοι της Εφορείας παρουσιάζουν το πρόσφατο αρχαιολογικό έργο, ενώ πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων αναδεικνύουν τις δυνατότητες που διανοίγονται μέσα από αυτό, παρουσία προσκεκλημένων από τον τομέα του τουρισμού.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στο κοινό, με ώρα έναρξης 5 μ.μ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος