Πλούσιες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λασισαίων, από μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου έως και το Σάββατο 24 του μηνός.

Στις δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται:
πεταλούδες
«Εγκατάσταση με πεταλούδες» στο ποτάμι
Η σχολή ζωγραφικής «σχέδιο» Σαμαρά, με την υποστήριξη της γκαλερί CASK, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού 2017, με ένα διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, για τη δημιουργία επιτόπου, μιας τρισδιάστατης κατασκευής – εγκατάστασης στο χώρο, ανάμεσα στα δένδρα, με πεταλούδες, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές οριγκάμι και κιριγκάμι .
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και παράλληλα με την παραπάνω δράση, οι υποψήφιοι της σχολής ζωγραφικής «σχέδιο» Σαμαρά για τις σχολές Καλών Τεχνών. θα συμμετάσχουν δημιουργώντας ατομικά ζωγραφικά έργα, με ανάλογο θέμα.
Υπεύθυνοι του project Ήβη Σαμαρά (εικαστικός), Τζένη Μπαμπαλή (εικαστικός), Γιώργος Σαμαράς ( αρχιτέκτονας) και Νίκος Σαμαράς (εικαστικός).
παραμύθια
Παραμύθια του νερού στο ποτάμι
Οι παραμυθάδες Δημοσθένης Χαρούλης και Αντωνία Μπατσαλή, θα αφηγηθούν παραμύθια στο Φεστιβάλ Πηνειού για μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ.
Τα παραμύθια που θα πουν, έχουν σχέση με το νερό και ειδικά με τον Πηνειό και την κόρη του.
Ο Δημοσθένης Χαρούλης έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια και φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιών. Είναι ερασιτέχνης ηθοποιός μετά από παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων. Έχει λάβει μέρος ερασιτεχνικά σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Έχει παρακολουθήσει επίσης, σεμινάρια θεάτρου σκιών, δημιουργικής γραφής και κινηματογράφου. Έχει πτυχίο αγιογράφου. Αγαπά τα παραμύθια και είναι παραμυθάς.
Η Αντωνία Μπατσαλή γεννήθηκε στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, στην Κριθιά, από καλόκαρδους και χαρούμενους ανθρώπους. Από μικρή ήθελε να γίνει νηπιαγωγός, μια καριέρα που ξεκίνησε αλλά τη σταμάτησε η Ανωτάτη Παντρευτική που χάρη σε αυτή απέκτησε δύο υπέροχα αγόρια. Η δίψα για μάθηση όμως, δε σταματάει ποτέ, κι έτσι η αγάπη της για τα βιβλία τη βοήθησε να αποκτήσει το πτυχίο βιβλιοθηκονομίας. Από την εφηβεία κιόλας ένιωσε έντονα την ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά της μέσα από τη γραφή και έτσι άρχισαν να γεννιούνται τα πρώτα της ποιήματα. Από παιδί λάτρευε και τα παραμύθια, να τα ακούει, να τα διαβάζει και να τα αφηγείται. Η σύμπραξη όλων αυτών που αγαπά, τα παιδιά, τα βιβλία, η ποίηση και τα παραμύθια, την οδήγησαν σε ένα νέο όνειρο: στο όνειρο να γίνει Παραμυθού!
ποδήλατα
Με ποδήλατο στον Πηνειό
Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Πηνειού την Πέμπτη 22 Ιουνίου από 19:30-21:00 διοργανώνοντας ποδηλατικές δοκιμασίες, ασκήσεις δεξιοτεχνίας και παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών δίπλα στη μουσική σκηνή. Προσκαλούν λοιπόν, μικρά και μεγάλα παιδιά να επισκεφτούν το χώρο τους για να περάσουν μαζί χαρούμενες ποδηλατικές στιγμές!
Ο Ποδηλατικός Σύλλογος ΠΗΝΕΙΟΣ, εκτός από την έντονη αγωνιστική ποδηλατική του δράση, διοργανώνει και υποστηρίζει θερμά αθλητικές εκδηλώσεις που έχουν ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό, ή κοινωνικό χαρακτήρα.
Ένας από τους στόχους του είναι να δώσει ερεθίσματα στα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητικό τρόπο ζωής με όλες τις χαρές και τις συγκινήσεις που κρύβει, να αγαπήσουν και να σεβαστούν τον εαυτό τους, τους συναθλητές τους και το περιβάλλον, γνωρίζοντάς τους τα αθλητικά ιδεώδη, την αξία του αθλητισμού, όχι μόνο ως μέσο διάκρισης, αλλά και ως τρόπου ζωής.
Απαραίτητη η χρήση κράνους. Όσα παιδιά δεν διαθέτουν, θα συμμετέχουν σε εύκολες δοκιμασίες με μικρή ταχύτητα.
αναρρίχηση
Σκαρφαλώνουμε… στο Φεστιβάλ Πηνειού!
Τη δυνατότητα να… σκαρφαλώσουμε, θα μας δώσει ο ΕΟΣ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος) Λάρισας, στο Φεστιβάλ Πηνειού, καθημερινά από 18.00-21.00.
Δίπλα στο ποτάμι θα στηθεί τοίχος αναρρίχησης από το Σύλλογο, με ειδικά “πιασίματα” για να σκαρφαλώσουν μικροί και μεγάλοι.
Στην πίστα αναρρίχησης θα βρίσκονται ειδικά εκπαιδευμένοι προπονητές, άρτια καταρτισμένοι, για να σας φέρουν σε επαφή με το άθλημα της αναρρίχησης.
Ο εξοπλισμός είναι 100% ασφαλής, γιατί προέχει η ασφάλεια. Χρησιμοποιούνται ελαστικά σχοινιά και ζώνες ασφαλείας από τους αναρριχόμενους, οι οποίοι για περισσότερη ασφάλεια θα φοράνε και κράνη.
Η αναρρίχηση, εκτός του ότι προσφέρει πολύ καλή άσκηση στο σώμα, είναι και ένα άθλημα που μπορεί να βοηθήσει πολλούς να ξεπεράσουν το φόβο του ύψους. Επίσης, προσφέρει καλή ισορροπία και δύναμη.
Η εμπειρία που θα σας προσφέρει η αναρρίχηση θα είναι μοναδική. Το αίσθημα που σου προκαλεί η αιώρηση με τα σχοινιά είναι ανεπανάληπτο και είναι καλή ευκαιρία να το ζήσουν μικροί και μεγάλοι.
Ε.Ε.Σ
Δράσεις του Ε.Ε.Σ. Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού
Το Σώμα Εθελοντών της Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Υπηρεσίας, καθώς και οι Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, συμμετέχουν και φέτος, στο Φεστιβάλ Πηνειού.
Συγκεκριμένα, θα ενημερώσουν το κοινό για το έργο των τριών υπηρεσιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον εθελοντισμό. Επιπλέον, οι Εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες θα κάνουν παρουσίαση ΚΑΡΠΑ με χρήση εξωτερικού απινιδωτή.
Επίσης, θα λειτουργήσει η Κινητή Παιχνιδιοθήκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. με διάφορες δραστηριότητες για όλα τα παιδιά και θα οργανωθούν συζητήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.
Να σημειωθεί. ότι η Νοσηλευτική Υπηρεσία υποστηρίζει το ιατρείο του Φεστιβάλ Πηνειού και οι Σαμαρείτες Διασώστες Ε.Ε.Σ. θα παρέχουν υγειονομική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.