Μια υπαίθρια γκαλερί εγκαταστάσεων που παράγουν ήχο, ένας μουσικός κήπος φτιαγμένος για παιδιά, μουσικοί που πειραματίζονται με εναλλακτικά αυτοσχέδια μουσικά όργανα και πολλές παράλληλες δράσεις, ελεύθερες για το κοινό, στο «Φρούριο» στη Λάρισα από 4 έως 19 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια ιδέα της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «cult storymakers” που υλοποιείται σε συνεργασία με το «Σωματείο Εικαστικών 8».

Το “the sound installation project” είναι ένα δρώμενο αφιερωμένο στους ήχους, τους θορύβους, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες από μουσικούς και εικαστικούς, θεατρολόγους, παιδαγωγούς της πόλης.

Στο πλαίσιο του “project”, οκτώ εικαστικοί πειραματίζονται με τα όρια που διαχωρίζουν τις τέχνες και δημιουργούν εγκαταστάσεις που παράγουν ήχους άλλοτε μελωδικούς και άλλοτε θορυβώδεις με μηχανισμούς, με τον αέρα ή τη βροχή και μουσικά όργανα δικής τους έμπνευσης. Οι εγκαταστάσεις τους εκτίθενται για δύο εβδομάδες στο «Φρούριο».

Παράλληλα με την έκθεση, στην αυλή του «Φρουρίου» εγκαθίσταται ένας μουσικός κήπος, μια καινοτόμα εκπαιδευτική/ψυχαγωγική πρακτική, που εφαρμόζεται εκτενώς στο εξωτερικό στους αύλειους χώρους μουσείων και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Θα περιλαμβάνει σωλήνες που λειτουργούν ως ηχεία και μεταφέρουν τον ήχο, βιμπράφωνο, μουσικά κονσερβοκούτια & εγκατάσταση κρουστών.

Ο μουσικός κήπος απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και υποστηρίζεται από στοχευόμενες εκπαιδευτικές δραστηριότητες/εργαστήρια 20 ωρών περίπου, τα οποία επιμελείται και συντονίζει η θεατρολόγος – παιδαγωγός κα Αγλαΐα Νάκα σε συνεργασία με την κα Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη.

Τα Σαββατοκύριακα τα εργαστήρια είναι ελευθέρα για τα παιδιά της πόλης, ενώ τις καθημερινές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν πάνω από 500 μαθητές του Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Το “the sound installation project” θα κλείσει με μία μεγάλη υπαίθρια μουσική παράσταση η οποία θα λάβει χώρα στις 19 Νοεμβρίου από την ομάδα κρουστών Tat-Tnabar από την Κύπρο με καλλιτέχνες από τη θεατρική χορευτική / μουσική σκηνή. Οι Tat-tnabar παίζουν μουσική με αυτοσχέδια όργανα από ανακυκλωμένα υλικά μέχρι με πνευστά από καρότα και άλλα οργανικά υλικά. Μαζί τους ο Γιώργος Λιβανός με το έργο του “janglair”. Μόνος του παίζει ταυτόχρονα με διάφορα όργανα (cajon, glockenspiel, microsnare, shaker, didgeridoo, splash cymbal).

Μοιράσου το άρθρο: