Ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζει το περιστατικό ξυλοδαρμού εργαζομένων Πακιστανικής καταγωγής στη Λάρισα, εξέδωσε το Τμήμα Αλληλεγγύης & Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του κόμματος στη Λάρισα
«καταδικάζουν τη δολοφονική και ρατσιστική επίθεση εναντίον εργαζομένων πακιστανικής καταγωγής σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής από τον ιδιοκτήτη της μονάδας και δύο μπράβους, μόνο και μόνο γιατί διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.
Όπως καταγγέλλουν οι παθόντες, οι δράστες της επίθεσης απειλούσαν τους εργαζόμενους ότι θα διώξουν όλους τους Πακιστανούς από τη Λάρισα και ότι «έχουν δική τους την αστυνομία και τη Χρυσή Αυγή».
Απαιτούμε την άμεση επέμβαση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων μεταναστών και είμαστε πεπεισμένοι ότι η δημοκρατική κοινωνία της Λάρισας δεν θα επιτρέψει νέες «Μανωλάδες» και θα σταθεί με αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε κρούσμα ρατσιστικής και φασιστικής συμπεριφοράς».

Μοιράσου το άρθρο: