Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ  καθώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρθηκε  ο γραμματέας της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου  που δόθηκε στα γραφεία της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Ο κ. Ρήγας ξεκίνησε την αναφορά του από την επόμενη ημέρα των μνημονίων, στην κατάσταση που διαμορφώνεται με την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης και τους στόχους που μπαίνουν, ώστε να αντιμετωπιστούν οι οποίες ανάγκες της χώρας.

«Η 4η αξιολόγηση σημαίνει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια, που σημαίνει ότι με τα υπάρχοντα χρήματα θα αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανάγκες προκύψουν, χωρίς πιστοληπτική γραμμή.  Η έγκριση του Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη μεταμνημονιακή εποχή,  δίνει έμφαση στην εργασία, στον μισθό και στις εργασιακές σχέσεις, διότι όπως διαπιστώθηκε οι μειώσεις μισθών δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη».

Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι » η επόμενη μέρα δεν είναι εύκολη. Πήραμε μια χώρα πτωχευμένη και είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα σύστημα διαπλοκής».

Σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι «εμείς κρατάμε την εθνική γραμμή και επιλύουμε ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει να κάνει μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλα τα Βαλκάνια. Η επίλυση του προβλήματος θα βοηθήσει αναπτυξιακά την χώρα μας και αποδείξαμε ότι ένα πρόβλημα λύνεται με τον διάλογο. Η Ελλάδα μπορεί να αποδειχθεί πόλος σταθερότητας για όλη την Ευρώπη».

Στο σημείο αυτό άσκησε οξύτατη κριτική στη στάση της ΝΔ τονίζοντας ότι  «με τη συμφωνία πήραμε πίσω το όνομα, τον πολιτισμό και την ιστορία μας, όσο για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη ΝΔ καλώς να ορίσει, αφού η κυβέρνηση συνεχίζει με συνοχή το έργο της».

Ακόμη επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν είναι αρχηγός της ΝΔ», ενώ απέδωσε τη γραμμή που ακολουθείται σε ακραίους κύκλους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «καθοδηγείται από συμφέροντα διαπλοκής και συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης», ενώ κατηγόρησε και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη  Σαμαρά, λέγοντας πως είναι  «ντροπή για τη χώρα ένας πρώην Πρωθυπουργός να έχει εμμονές και να επενδύει στην πατριδοκαπηλεία».

Αναφερόμενος στους ΑΝΕΛ τόνισε πως έχουν «μια έντιμη συμφωνία προς όφελος της κοινωνίας, παρά τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους».

?

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές επεσήμανε ότι υπάρχει απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής υπέρ των του σχηματισμού κοινωνικών προοδευτικών μετώπων, τα οποία θα κινούνται απέναντι από τις πολιτικές που υποστηρίζει η ΝΔ και θα μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας.

Φέροντας ως παράδειγμα το εγχείρημα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» υποστηρίζοντας ότι «είναι από τα πιο επιτυχημένα πειράματα στην αυτοδιοίκηση» και πρόσθεσε ότι «θα στηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θα δοθούν χρίσματα από την πλευρά του κόμματος.

Σε ότι αφορά τη στάση του Κινήματος Αλλαγής αφού δήλωσε ότι περιμένει την επίσημη απόφαση του κόμματος, εξέφρασε την ελπίδα «να μην γίνει ουρά του κ. Μητσοτάκη και του κ. Σαμαρά».

Νωρίτερα  ο κ. Ρήγας συμμετείχε σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας.

Τέλος, στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Πέτρος Παπαγεωργίου – συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Παναγιώτης Ρήγας  – γραμματέας Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Ζωγράφος – αν. συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και Θωμάς Τσούπος – μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ.

 

Μοιράσου το άρθρο: