Μία παγκόσμια πρωτοτυπία κατέχει ο Λαρισαίος συνταξιούχος υδραυλικός Νίκος Χαλκίδης, ο οποίος κατάγεται από την Αετοράχη Ελασσόνας. Πρόκειται για μια ευρεσιτεχνία που αφορά την ένωση σωλήνων χαλκού χωρίς κολλήματα. Η ευρεσιτεχνία του κ. Χαλκίδη είναι μοναδική και έχει την έγκριση για όλα τα δίκτυα του αερίου υγρού και ψυχρού παγκοσμίως.

Xalkidis solines
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας για την παγκόσμια πατέντα δήλωσε χαρούμενος που κατέφερε μετά από πολύ κόπο να ανακαλύψει τον τρόπο όπου η ένωση σωλήνων χαλκού θα γίνεται χωρίς κολλήματα. Έχει κατοχυρώσει την ευρεσιτεχνία πανελλαδικά, ευρωπαϊκά και παγκοσμίως μέσω της ΕΒΕΤΑΜ.
Πριν την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας η ΕΒΕΤΑΜ πραγματοποίησε έλεγχο έτσι ώστε να διαπιστωθεί η στεγανότητα και η αντοχή με υδραυλική δοκιμή του συστήματος.
Xalkidis diplomata
Η συγκεκριμένη πατέντα αναγνωρίστηκε και από την Κίνα καθώς θεωρείται η μοναδική στον κόσμο. Στόχος του κ. Χαλκίδη είναι η πατέντα αυτή να αξιοποιηθεί βιομηχανικά, δίνοντας την δυνατότητα για εξαγωγές σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιο δηλώνει ανήσυχο πνεύμα και αυτή την περίοδο βρίσκεται στην ολοκλήρωση νέας πατέντας για την οποία ενδιαφέρον έχει δείξει μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, με την οποία θα μετριέται η απώλεια του αέρα των ελαστικών.

Μοιράσου το άρθρο: