Σεμινάριο απευθυνόμενο σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας. Τίτλος του σεμιναρίου: «Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και το ρόλο της οικογένειας.
Οι θεματικές που θα καλυφθούν είναι:
– Ποια είναι η φύση του φαινομένου της εξάρτησης;
– Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;
– Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα της εξάρτησης;
– Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρει κάποιος βοήθεια;
– Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;
Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και το ρόλο της οικογένειας στην αντιμετώπιση αυτού.
Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 22/9/2016 και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 16.00 – 18.00 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Λάρισας (Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα) και η συμμετοχή όπως και σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι δωρεάν.
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων όσοι/ες ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετάσχουν στις ομάδες υποστήριξης συγγενών ή συντρόφων ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης που πραγματοποιούνται στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του προγράμματος (2410233332) καθημερινά από τις 9.00 – 20.00 ως την Παρασκευή 16/9/2016.

Μοιράσου το άρθρο: