Κάλεσμα στα μέλη του να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία νομαρχίας απευθύνει το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Πρωτομαγιά του 2018 βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με την ανεργία, τη φτώχεια και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.
Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.
Η φοροκαταιγίδα δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5681 ευρώ.
Παράλληλα με τον επανυπολογισμό των συντάξεων θα έχουμε νέα δραματική μείωση στις ήδη κατακρεουργημένες συντάξεις.
Χωρίς καμιά διαβούλευση με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, προχωρά ακάθεκτη στην υλοποίηση άλλης μιας, ακόμα, μνημονιακής δέσμευσης που οδηγεί στη συρρίκνωση και κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.
Η υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας συνεχίζεται. Η υποστελέχωση και η υποχρηματόδηση έχουν οδηγήσει πολλές δομές σε συρρίκνωση.
Η αγωνιστική και κοινωνική αλληλεγγύη, η ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων και η ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος φραγμού στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίστασης στα μέτρα της συγκυβέρνησης και των δανειστών, είναι η στάση, η δράση που τιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς».

Μοιράσου το άρθρο: