Το μπλοκάρισμα πλειστηριασμών που αφορά σε 7 ακίνητα συνολικά στο Ειρηνοδικείο Λάρισας θα επιχειρήσει και αύριο η Κίνηση κατά των πλειστηριασμών.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κίνησης «από τις 21 Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί να διεξάγονται ηλεκτρονικά μόνο με ένα «κλικ» και από την 1η Μαΐου προβλέπεται να αρχίσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη, ακόμη και λίγο μεγαλύτερα των 500 ευρώ, προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτά ψηφίστηκαν χθες με 154 ξεκάθαρα ΝΑΙ και με εντολές των Ευρωπαίων
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζητά εξώσεις δανειοληπτών από εκπλειστηριασμένα ακίνητα. Ο εποπτικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο SSM, έχει διαμηνύσει -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ότι δεν αρκεί η πλειστηριασμός ενός σπιτιού ή μιας επαγγελματικής στέγης από τον επισπεύδοντα πιστωτή αλλά είναι απαραίτητο και το… άδειασμα του ακινήτου από τον οφειλέτη εντός τουλάχιστον δύο μηνών.
Αν δεν γίνει αυτό θα επιβαρύνεται ο… ισολογισμός των τραπεζών!
Αυτή την Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο της Λάρισας για τους ισολογισμούς των τραπεζών με τις ευλογίες κυβέρνησής Δανειστών πλειστηριάζονται αγροτική γη και λαικη περιούσια. Ειδικότερα:
Αγροτεμάχιο 5 στρέμματα έδρα τυροκομείου
Ένα αγροτεμάχιο 9 στρέματα στην Νικαια
Κατάστημα 58,17 τ.μ στην Λάρισα
Διαμέρισμα Α ορόφου πολυκατοικίας, ιδιοκτησίας ΛΑΜΚΟ στην οδό Μανωλάκη 109,82 μ2
Αγροτεμάχιο 54 στρέμματα στις Νεες Καρυές
Κατάστημα ισογείου 94,40 και 91 τ.μ., στην Μ Αλεξάνδρου
Ένας αγρός 11 στρέμματα στη Θέση «Σταχταριά» στο 6° χλμ. της Εθνικής Οδού Λάρισας -Τρικάλων
Η πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών Λάρισας θα ειναι αύριο 17-1-2018 στο ειρηνοδικείο 15:30-17:00.
Είναι ανήθικο να χάνεται ό,τι απέμεινε στα λαϊκά νοικοκυριά, ακόμη και το τελευταίο «κεραμίδι» φτωχών οικογενειών για να μην απειληθουν οι ισολογισμοί των τραπεζών», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Κίνηση κατά των Πλειστηρισμών στη Λάρισα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και με κινητοποιήσεις θα προστατέψουμε την Λαϊκή περιουσία παρά την καταστολή, τον εκφοβισμό ακόμα και για την τιμωρίες για το αγώνα μας

Μοιράσου το άρθρο: