Συλλαλητήριο, με ισχνή παρουσία, πραγματοποιήθηκε από το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Λάρισας σήμερα το βράδυ στην πλατεία ταχυδρομείου κόντρα στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Δευτέρα στη Βουλή. Μιλώντας στο συλλαλητήριο ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπαποστόλου, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχή και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και ώρα 12:30 το μεσημέρι έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του ν.τ. της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπαποστόλου
Στην ομιλία του ο κ. Παπαποστόλου, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η συγκυβέρνηση συνεχίζει τον ίδιο δρόμο της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας , οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση
Εμείς οι εργαζόμενοι, δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μια περίοδο μάλιστα που διευρύνονται οι κοινωνικές ανάγκες και αντικειμενικά μεγαλώνουν οι δυνατότητες ικανοποίησής τους. Δεν μπορούμε ως εργαζόμενοι να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στην επικαλούμενη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.
Διεκδικούμε:
Απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.
Ο γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Γ. Γαλλιός
Να μην ψηφιστούν τα νέα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.
Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν».
Χαιρετισμό στο συλληλητήριο απηύθυνε και ο γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων του δημοσίου Γ. Γαλλιός.

Μοιράσου το άρθρο: