«Ο καιρός των διαπιστώσεων έχει τελειώσει. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πρέπει να ανεχθούμε ακόμα ένα εργαζόμενο νεκρό στο βαθμό της εντατικοποίησης της εργασίας. Οι νεκροί συνάδελφοι μας δεν είναι απλά νούμερα σε μια θλιβερή στατιστική. Είναι άνθρωποι με οικογένειες, όνειρα, ελπίδες.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο, έως εδώ, να σταματήσει το αίμα των εργατών στους δήμους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τ.Α. ν. Λάρισας κ. Γ. Παπαδόπουλος, στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ, αναφέρθηκε στους λόγους πρόκλησης των εργατικών ατυχημάτων εξηγώντας ότι «όταν το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων παίρνει τέτοιες διαστάσεις αιτία δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων. Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εικοσιτετράωρη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων που βλέπουν ως κόστος τη υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Σε αυτή την πραγματικότητα τι απαντούν κυβέρνηση και η πλειοψηφία των Δημάρχων; Απαντούν με την μείωση κατά 33% του ποσού που θα διατεθεί για το επίδομα των Βαριών και των Ανθυγιεινών.
Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε μια ειδικότητα, αντιθέτως να εντάξουν και άλλες ειδικότητες στο καθεστώς των ΒΑΕ. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και άλλοι συνάδελφοι για να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι».
Στην ημερίδα παρεμβάσεις έκαναν ο ειδικός γιατρός εργασίας, μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Χρ. Παπάζογλου και ο τεχνικός επιθεωρητής εργασίας κ. Β. Όψιμος.

Μοιράσου το άρθρο: