Στο πλαίσιο του προγράμματος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας/Μουσείο Κατσίγρα Το Σινεμά των Εκαστικών: Αγωνία και Έκσταση, θα προβληθεί την Πέμπτη 11 Γενάρη 2018 (σε πρώτη παρουσίαση στη Λάρισα), στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης/Μουσείο Κατσίγρα,η αριστουργηματική ταινία Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος(Ώρα Προβολής: 20:00).

Η ταινία Τα μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος είναι ντοκιμαντέρ παραγωγής 2016 σε σκηνοθεσία Χοσέ Λουίς Λοπέζ – Λινάρες. Η ταινία αφορά τον πίνακα του ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων».»Μυστήριο μέσα σε ένα μυστήριο», ο πίνακας «ο Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων» είναι ο πιο διάσημος του Ιερώνυμου Μπος. Το 2016 ο κόσμος γιόρτασε τα 500 χρόνια από την γέννηση του ζωγράφου. Μέσα από μοναδικές εικόνες που δίνει η αποκλειστική πρόσβαση στο Μούσειο Πράδο της Μαδρίτης – σαν κάποιος να γίνεται μάρτυρας της ακτινογράφησης της ζωγραφιάς και της αποκατάστασής της – το έργο διερευνά και αναζητά την αποκάλυψη όλων εκείνων των αναπάντητων ερωτημάτων γύρω από τον ίδιο των ζωγράφο, την ζωγραφική και εξηγεί την έμπνευση που μετέδωσε σε συγγραφείς, ζωγράφους και μουσικούς από όλο τον κόσμο.
*Το Πρόγραμμα Το Σινεμά των Εκαστικών: Αγωνία και Έκσταση περιλαμβάνει επιλεγμένες ταινίες που έλκουν τη θεματολογία τους από τις εικαστικές τέχνες. Οι ταινίες αφορούν την αγωνιώδη αναζήτηση της έμπνευσης για την «Τέλεια Τέχνη», κάτι που αποτυπώνεται, είτε μέσα από βιογραφίες γνωστών καλλιτεχνών, είτε μέσα από πρωτότυπες ιστορίες ανάλογης θεματολογίας.

Μοιράσου το άρθρο: