Για δεύτερη χρονιά στην Τσαριτσάνη θα πραγματοποιηθεί ο Ορειβατικός Αγώνας, μια εκδήλωση που δεν περιλαμβάνει μόνο τρέξιμο, αλλά και περπάτημα, κεράσματα και παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο 2ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης θα γίνει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με αφετηρία την πλατεία της ιστορικής και μαρτυρικής Κοινότητας. Περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο βουνού
21 χιλιόμετρων και τον αγώνα Σέγκια trail 8 χιλιόμετρων.
Οι εγγραφές – συμμετοχές έχουν κλείσει.
Ωστόσο, όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Δημήτρης Γουναράς από τον Εξωαραϊστικό Σύλλογο Τσαριτσάνης, η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο καθώς όποιος το επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος στους περιπάτους 4χλμ και 1,5 χλμ που περιλαμβάνει ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής.
Στην απόσταση 4.5 χλμ. όσοι λάβουν μέρος θα γνωρίσουν την σπάνια χλωρίδα της Τσαριτσάνης, όπως είναι βότανα και κάκτοι σαν εκείνους που φύονται στο Μεξικό και την Αριζόνα! και φυσικά θα απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης και του δάσους Τσαριτσάνης. Επιπλέον θα ξεναγηθούν στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τον πύργο του Μάμτζιου, την Οικονόμειο Σχολή, τα λαγούμια, τις εκκλησίες, το Αυστριακό προξενείο και τα μνημεία της πλατείας.

Η βόλτα-πεζοπορία απόστασης 1.5χλμ. απευθύνεται κυρίως, σε συνοδούς αθλητών, επισκέπτες και όσους θέλουν να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας της Τσαριτσάνης, τις εκκλησίες τα ιστορικά μνημεία, την Κρυόβρυση τον Προφήτη Ηλία ,το Αυστριακό προξενείο ,τους Νερόμυλους κλπ.

Μοιράσου το άρθρο: