Ομαλοποιείται σταδιακά η κατάσταση στις σχολικές μονάδες του Δήμου Τρικκαίων μετά την πενθήμερη αναστολή λειτουργίας τους λόγω του παγετού και των έντονων χιονοπτώσεων της περασμένης εβδομάδας.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, οι “απώλειες” του μαθητικού δυναμικού ήταν οι συνηθισμένες της χειμερινής περιόδου -κυρίως λόγω των ιώσεων- σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστο Μπουλούμπαση, σε δηλώσεις του στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ. Αντίθετα κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα και δη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, η επίσημη καταγραφή των στοιχείων δείχνει ότι δεν παρουσιάστηκαν 1.300 μαθητές στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Τρικκαίων. Ειδικότερα, σε σύνολο 47 Δημοτικών σχολείων, με 4.700 μαθητές, δεν προσήλθαν στις αίθουσες 900, ενώ δεν λειτούργησε μόνο ένα σχολείο. Στα δε, Νηπιαγωγεία, σε σύνολο 54 σχολικών μονάδων με 1.100 μαθητές, ήταν παρόντες οι 700.

Ο Δευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης
Ο Δευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Χρήστος Μπουλούμπασης

Μάλιστα, χθες δεν λειτούργησαν έξι Νηπιαγωγεία, “είτε λόγων προβλημάτων στις εγκαταστάσεις θέρμανσης, είτε εξαιτίας πολύ μικρής προσέλευσης των μαθητών, δεδομένα που καθιστούσαν αδύνατη τη λειτουργία τους…”, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπουλούμπαση. “Προφανώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν την ανησυχία των γονέων που αποφάσισαν να κρατήσουν μία ακόμη ημέρα τα παιδιά τους στο σπίτι και να μην τα πάνε σχολείο”, σημειώνει ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως “δεν οφείλεται στον χιονιά η μη προσέλευση του συνόλου του μαθητών, αν υπολογιστεί ότι σε μία συνηθισμένη χειμερινή περίοδο απουσιάζει από τις τάξεις ένα μέσο όρο 300-400 μαθητών, ίσως και περισσότεροι, λόγω των συνηθισμένων ιώσεων…”. Αναφορικά, πάντως, με τη σημερινή ημέρα, τα αριθμητικά στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία δείχνουν να επανέρχονται σε απόλυτα φυσιολογικούς ρυθμούς, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην οποία από χθες η κατάσταση ήταν καλύτερη σε ό,τι αφορά στην παρουσία των μαθητών. Αντίθετα, στους Δήμους Φαρκαδόνας και κυρίως Καλαμπάκας και Πύλης, όπου οι καιρικές συνθήκες ακόμη είναι άσχημες με έντονες ή και περιοδικές χιονοπτώσεις, τα σχολεία λειτουργούν με πολύ μικρό αριθμό απουσιών μαθητών, εκτός φυσικά των ορεινών περιοχών όπου παραμένουν κλειστά.

Μοιράσου το άρθρο: