Με συνθήματα όπως «μπροστά οι δικές μας ανάγκες – δυναμώνουμε τον αγώνα μας», «στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο», μέλη σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ και αγρότες της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «ΑΝΟΙΞΗ» πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο νέο πολυνομοσχέδιο.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν επίσης μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Γιατρών και μέλη της Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών καθώς και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών των Τρικάλων.

Όλες οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα, ενώ πορεία έκαναν τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ και οι αγρότες. Την κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έκανε η κ. Βάσω Μπακάση. Τοποθετήθηκε ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που υλοποιεί τις τελευταίες δεσμεύσεις για το 3ο μνημόνιο που διαμορφώνουν «ένα μεταμνημονιακό μνημόνιο».

«Κανένας εργαζόμενος – σημείωσε – δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ».

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Γιατρών και της Αριστερής Πρωτοβουλίας Μηχανικών, μέλη μοίραζαν στους διερχόμενους προκηρύξεις, στις οποίες γινόταν αναφορές στα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, όπως πλήρη παράδοση στους δανειστές της δημόσιας περιουσίας, πώληση με συνοπτικές διαδικασίες των «κόκκινων» δανείων στις τράπεζες, «αιματηρά» πλεονάσματα, κ.α. Επίσης αναφορά γίνεται και στην προσπάθεια της «κοινωνικής συμμαχίας» ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – εργοδοτών για τον πλήρη παροπλισμό του εργατικού κινήματος.

Προκηρύξεις μοίρασαν σήμερα και τα μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών, με αναφορά σε αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α.

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: