Τρίκαλα: Το WWF “μαγειρεύει τον κόσμο”

Array

Με ποιον τρόπο επιλέγουμε τοπικά εποχικά φρούτα και λαχανικά; Πως μειώνουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και λίπη;

Πως καταναλώνουμε σωστά τα ψαρικά και πως αποφεύγουμε τη σπατάλη φαγητού, προστατεύοντας την υγεία μας και περιορίζοντας τις επιπτώσεις στο περιβάλλον; Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά άλλα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή μας και τη σύνδεσή της με το περιβάλλον, δίνονται μέσα από τη βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση) που στάθμευσε επί διήμερο στα Τρίκαλα, ξεκινώντας την περιοδεία του στη Θεσσαλία και την εκστρατεία του με τίτλο “Μαγειρεύοντας έναν καλύτερο κόσμο” για τη βιώσιμη διατροφή παιδιών και ενηλίκων. Για τους στόχος του προγράμματος αλλά και τις συνολικότερες δράσεις του WWF μίλησαν στην ΕΡΤ Λάρισας τρεις εκπρόσωποι της Οργάνωσης και δη, η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του Προγράμματος “WWF Καλύτερη Ζωή”, στο πλαίσιο του οποίου διενεργείται η εκστρατεία, o υπεύθυνος Προγραμμάτων Ευαισθητοποίησης Αχιλλέας Πληθάρας και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Ιάσονας Κάντας, φιλοξενούμενοι στην εκπομπή “Καθημερινά”.

Τρίκαλα: Το WWF “μαγειρεύει τον κόσμο”

Οι εκπρόσωποι του WWF τόνισαν ιδιαίτερα τα στοιχεία της νέας εκστρατείας που αποτελεί ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά Δημοτικού και μία κινητή διαδραστική έκθεση, μέσα από την οποία “μαθητές κυρίως, αλλά και ενήλικες, βιώνουν πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή διατροφή καθώς και έξυπνους τρόπους για να προστατεύσουμε μέσα από το πιάτο μας, την υγεία μας αλλά και τον πλανήτη…”. Η βιωματική έκθεση που στήθηκε στον χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, χθες και σήμερα, προτρέπει τους επισκέπτες να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν το φαγητό, με έναν διασκεδαστικό τρόπο για όλη την οικογένεια, περνώντας ως κεντρικό μήνυμα πως “ό,τι είναι καλό για την υγεία μας, είναι και για το περιβάλλον…”. Οι εκπρόσωποι του WWF επισήμαναν, χαρακτηριστικά, πως “ως κοινωνία δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί πως όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις σχετίζονται άμεσα με το… πιάτο μας και τη διατροφή μας, με συνέπειες όπως η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού, η αποψίλωση των δασών, η υποβάθμιση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων αλλά και η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής…”. Το Πρόγραμμα στοχεύει στην αλληλεπίδραση, κατά βάση, με τη σχολική κοινότητα, ενώ υλικό της εκστρατείας για τη βιώσιμη διατροφή προσφέρεται μέσα από την νέα ιστοσελίδα www.wwf.gr/food. Επόμενοι σταθμοί του WWF θα είναι η Καρδίτσα και η Λάρισα, στις 18 – 19 και 22 – 23 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
Τρίκαλα: Το WWF “μαγειρεύει τον κόσμο”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος