Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου

Όλοι γνωρίζουν πως η απόσταξη κλασικού τσίπουρου γίνεται το φθινόπωρο και εννοούμε την απόσταξη από τα στέμφυλα του μένουν μετά το πάτημα των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού. Όμως, στην ανατολική πλευρά του Ολύμπου που βρέχεται από το Αιγαίο Πέλαγος, εδώ και επτά γενιές περίπου (175 χρόνια) το Μάιο, οι κάτοικοι του αποστάζουν τσίπουρα από κούμαρα.

Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου
Τα κούμαρα ένα άγριο φρούτο της Ελληνική χλωρίδας με ιαματικές ιδιότητες, δίνει ένα ιδιαίτερο, αρωματικό, εύγευστο και συνάμα ιαματικό απόσταγμα. Το χειμώνα από τα δάση του Ολύμπου, μαζεύουν τον ώριμο καρπό από τις κουμαριές. Το Κουμαρίσιο Τσίπουρο αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν της Πιερίας, στα χωριά της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου.

Ξεκίνησε η απόσταξη Κουμαρίσιου Τσίπουρου στα ριζά του Ολύμπου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος