Ζητούν τροποποίηση του άρθρου για το ψωμί

Array

Την τροποποίηση του άρθρου σχετικά για το κατεψυγμένο ψωμί ζητούν οι αρτοποιοί που διαμαρτύρονται για την δυνατότητα που έχουν από το 2015  σούπερ μάρκετ και αλυσίδες αρτοποιίας να παρασκευάζουν ψωμί με κατεψυγμένη ζύμη.

Ζητούν τροποποίηση του άρθρου για το ψωμί

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μιχάλης Μούσιος « το άρθρο που υπάρχει στο τρίτο μνημόνιο και δίνει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ και τις αλυσίδες αρτοποιίας να παρασκευάζουν ψωμί από κατεψυγμένη ζύμη και να το πουλούν ως «παραδοσιακό ψωμί»  και «παραδοσιακός  φούρνος» πρέπει να αλλάξει γιατί αυτό επιτρέπεται να χρησιμοποιείται μόνο από τα παραδοσιακά αρτοποιεία όπου η διαδικασία ξεκινά από την επιλογή των πρώτων υλών, το ζύμωμα της ζύμης και το ψήσιμο. Δυστυχώς αυτό παραπλανά τους καταναλωτές που δεν γνωρίζουν ότι το ψωμί που αγοράζουν είναι προϊόν κατεψυγμένης ζύμης. Θυμίζω ότι πριν από λίγες ημέρες ο ΕΦΕΤ κατέσχισε 18 τόνους κατεψυγμένης ζύμης από τη Ρουμανία ως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Εμείς θέλουμε να γίνονται πιο συχνοί έλεγχοι και να γνωρίζει ο καταναλωτής  ότι αυτό που αγοράζει  είναι από κατεψυγμένη   ζύμη. Κάτι που δεν συμβαίνει. Το φρέσκο ψωμί ζυμώνεται και ψήνεται μόνος στον φούρνο της γειτονιάς».

Ζητούν τροποποίηση του άρθρου για το ψωμί

Το αίτημα τους οι αρτοποιοί θα το μεταφέρουν για μια ακόμη φορά στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Στέλιο Πιτσιόρλα στη συνάντηση που θα έχουν μαζί του το ερχόμενο Σάββατο στο πλαίσιο της έκθεσης αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ 2019. Ελπίζουν αυτή τη  φορά το αίτημα που  χαρακτηρίζεται  δίκαιο να γίνει πράξη από την πλευρά   του υπουργείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος