Η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία, η Ρομποτική γίνονται κατανοητές Επιστήμες για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων μέσα από το 1ο Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσαν στη Ναύπακτο η Σχολική Σύμβουλος, 7 Δημοτικά, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ο Δήμος, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, το ΕΦΚΑ Αγρινίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.
Οι μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού παρακολούθησαν εργαστηριακά πειράματα και εφαρμογές από εξειδικευμένους επιστήμονες και εκπαιδευτικούς.
Τα σχολεία και οι μαθητές συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους καλλιέργησαν την αγάπη τους για τις φυσικές Επιστήμες. Το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο της Ναυπάκτου .

Οι στόχοι του Φεστιβάλ ήταν :

  • η ευαισθητοποίηση των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες,
  • η καλλιέργεια της αγάπης των παιδιών για αυτές,
  • η παρακολούθηση κάποιων από τις ποικίλες και ενδιαφέρουσες εφαρμογές  τους στην καθημερινότητα του μικρού μαθητή και γενικότερα τη ζωή και  η καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας των σχολείων τόσο μεταξύ τους, όσο και μεταξύ σχολείων και τοπικής κοινωνίας.

Διακόσιοι εβδομήντα μαθητές των Ε΄ ή ΣΤ΄ τάξεων δώδεκα Δημοτικών Σχολείων της Ναυπακτίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστηριακά πειράματα και δραστηριότητες παρατήρησης και στους τρεις τομείς των Φυσικών Επιστημών (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας) και ενδιαφέρουσες εφαρμογές τους από εξειδικευμένους επιστήμονες του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και του ΕΚΦΕ Αγρινίου.
Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο: