Το 2018 ολοκληρώνεται το νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου

Το νέο Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών.
Στη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες κατασκευής του νέου νοσοκομείου εξελίσσονται κανονικά και αναμένεται η αποπεράτωσή του εντός του 2018.
Το δυναμικότητας 22 κλινών Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου υλοποιείται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» στο οποίο εντάχθηκε, συμπεριλαμβανομένου και του εξοπλισμού του, τον Δεκέμβριο του 2015, με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου και με επιλέξιμη δαπάνη 6,1 εκ. ευρώ, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Το νέο νοσοκομείο θα αντικαταστήσει το Κέντρο Υγείας του νησιού και θα παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας, βραχεία νοσηλεία και παρηγορητική ιατρική στον πληθυσμό της Καρπάθου και των γειτονικών νησιών, που μέχρι τώρα στερούνται δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος