Ανοιχτή από σήμερα η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου (www.metaforikoisodynamo.gr), ώστε να υποδέχεται τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών επιχειρήσεων.
Στην πλατφόρμα του μέτρου έχουν λάβει Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, πάνω από 900 μικρομεσαίες νησιωτικές επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις των νησιών μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά παραστατικά (τιμολόγια, κα.), που αποδεικνύουν τα έξοδά τους για τη μεταφορά από και προς το νησί, αγαθών και υλικών, για το διάστημα Ιούλιος – Σεπτέμβρης 2018.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10/11/2018, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων, μετά την οριστικοποίηση υποβολής από κάθε επιχείρηση και τον τυπικό έλεγχο από τον ΕΦΕΠΑΕ.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό αντιστάθμισμα του μέτρου για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε παραστατικό πληρωμής μεταφοράς.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι θ’ ακολουθήσει η ένταξη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο του μέτρου για τα καύσιμα.

«Απαιτούνται, είπε, κάποιες μικρές τροποποιήσεις στο νόμο για να καταστεί το μέτρο για τα καύσιμα πιο αποτελεσματικό».

Μοιράσου το άρθρο: