Με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, στο περιθώριο εκδήλωσης του Αμερικανικού Κολλεγίου, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Η βιομηχανική επένδυση στο ναυπηγείο του Νεωρίου της Σύρου και η τουριστική επένδυση στην έκταση του γκολφ Αφάντου της Ρόδου, θέματα που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρακολουθεί στενά, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, διαπιστώθηκε από τη συζήτηση ότι βρίσκονται πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον του Πρέσβη των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, είχε συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον περασμένο Αύγουστο, οπότε βρέθηκε στη Ρόδο.
Το θέμα που κυριάρχησε στη διάρκεια εκείνης της συνάντησης, ήταν αυτό της οικονομικής συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και ειδικότερα, το θέμα των επενδύσεων, με στόχο την ανάπτυξη και την τόνωση της οικονομίας της περιοχής, με τον Αμερικανό Πρέσβη να βεβαιώνει το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει Αμερικανοί επενδυτές για τον εκσυγχρονισμό των ναυπηγείων Σύρου και για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο: