Άνοιξε η πλατφόρμα, στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, για την κατάθεση των παραστατικών μεταφοράς, ώστε να κατατεθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των νησιωτικών επιχειρήσεων.
Όσες νησιωτικές επιχειρήσεις είναι κάτοχοι του Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης (Μ.Α.Ν.Ε) θα πρέπει να εισαχθούν στην πλατφόρμα του μέτρου, μέσω της ιστοσελίδας metaforikoisodynamo.gr και με την εισαγωγή των κωδικών ΤAXISnet, μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία των παραστατικών που αφορούν το μεταφορικό κόστος των εμπορευμάτων, από και προς στα νησιά, για την περίοδο 01/01/2019 έως και την ημερομηνία οριστικής υποβολής της αίτησης.
Ως δαπάνες λογίζονται οι μεταφορές των εμπορευμάτων που έλαβαν χώρα είτε μέσω μεταφορικής εταιρείας, είτε μέσω ναύλου επαγγελματικού οχήματος.
Σημειώνεται ότι στο μέτρο έχουν εγγραφεί πάνω από 8.300 νησιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν πίσω, κατά μέσο όρο, το 43% του μεταφορικού κόστους που έχουν δαπανήσει, δημιουργώντας έτσι ρεαλιστικές συνθήκες αντιστροφής των αρνητικών συνεπειών της νησιωτικότητας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών προϊόντων.

Μοιράσου το άρθρο: