Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό, στο Φανάρι, η εις Επίσκοπον χειροτονία του Μητροπολίτη Σύμης Χρυσοστόμου.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συμπαραστατούμενος από τους μητροπολίτες Σεβαστείας, Ρόδου, Κω και Νισύρου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, Προύσης, καθώς και Ιεραπύτνης και Σητείας.
Πριν από τη χειροτονία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, απηύθυνε προς τον Μητροπολίτη Σύμης πατρικούς λόγους οικοδομής και νουθεσιών για τη νέα αποστολή διακονίας που του ανέθεσε η Μητέρα Εκκλησία.
«Ο λαός της νησιωτικής κληρουχίας σου και της Δωδεκανήσου, ευρύτερον, ήκουσε μετά χαράς και μεγάλης ικανοποιήσεως την επαξίαν εκλογήν σου και ετοιμάζεται να σε υποδεχθή με αγάπην και τιμήν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Στην αντιφώνησή του ο μητροπολίτης Σύμης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους μητροπολίτες που συγκροτούν την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την εκλογή του στη δωδεκανησιακή Μητρόπολη Σύμης.

Μοιράσου το άρθρο: