Ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία, για την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου.
Μια τέτοια διάλεξη, που αποσκοπεί στην καλλιέργεια της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς, δόθηκε στους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κω, από τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κω και δικυκλιστή τροχονόμο.

Δόθηκαν συμβουλές άμεσα συνυφασμένες με τη μαθητική καθημερινότητα, όπως η επιλογή του ασφαλέστερου δρομολογίου από και προς το σχολείο, η κίνηση στο δρόμο, το πεζοδρόμιο, οι διαβάσεις πεζών, η κυκλοφορία με ποδήλατο, η χρήση ζώνης στο αυτοκίνητο και προστατευτικού κράνους στο δίκυκλο.
Παράλληλα έγινε παρουσίαση των μέσων και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί τροχονόμοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Τη διάλεξη παρακολούθησαν 75 μαθητές, οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους είχαν την ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήματα και να ενημερωθούν, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μοιράσου το άρθρο: