Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, των εργαζομένων ιδιωτικής κλινικής στη Ρόδο, ζητεί το Εργατικό Κέντρο.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, καθώς οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει και τους 11 μήνες.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου αναφέρονται τα εξής:
«Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΡ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σάββα Χατζησάββα και το μέλος του Δ.Σ Μιχάλη Χαροκόπο παρευρέθηκε, ύστερα από πρόσκληση του Σωματείου, στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ EUROMEDICA.
Η συνέλευση είχε μοναδικό θέμα την μη καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων εδώ και πολλούς μήνες και τους τρόπους διεκδίκησης τους. Έγινε ενημέρωση από την διοίκηση του Σωματείου για τις μέχρι σήμερα ενέργειες, που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ τον λόγο πήραν και αρκετοί εργαζόμενοι που περιέγραψαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειες τους, που πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μιας και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αναφέρθηκε, φτάνει τους 11 μήνες.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.ΡΟΔΟΥ στην ομιλία του ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δράσουν οι εργαζόμενοι και μετέφερε την διάθεση της Διοίκησης του Ε.Κ. ΡΟΔΟΥ να στηρίξει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους.
Στα πλαίσια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης, το ΕΚΡ έστειλε επιστολή στην εταιρεία ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ζήτησε από το ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΡΟΔΟΥ να παρέμβει άμεσα και να πράξει τα δέοντα, ενώ είναι σε ετοιμότητα να καλύψει και αγωνιστικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων εφόσον του ζητηθεί.
Το ΕΚΡ και οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν και σέβονται τον ρόλο της εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κοινωνικά ευαίσθητο χώρο της υγείας και έκαναν αρκετή υπομονή μέχρι σήμερα (7 χρόνια).
Περιμένουμε τον ίδιο σεβασμό να δείξει και η εταιρεία στο προσωπικό της εξοφλώντας άμεσα τα δεδουλευμένα τους».

Μοιράσου το άρθρο: