Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνεχίζει να ανοίγει δρόμους και να «συστήνει» την αιγαιακή γαστρονομία σε όλες τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του είδους.
Το πρόγραμμα «Taste the seasons» που υλοποιείται στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας, παρουσιάστηκε στην Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού «ΒΙΤ» στο Μιλάνο.
Η Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Bergamo και την Επιτροπή East Lombardy, παρουσία tour operators, travel agents, δημοσιογράφων και food bloggers που εξειδικεύονται στον γαστρονομικό τουρισμό.
Την παρουσίαση έκανε η επικεφαλής της επιτροπής «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», Χάιντι Λαζάνη, η οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσεων των 117 εταίρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η συμμετοχή και παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην Ημέρα Γαστρονομικού Τουρισμού, έδωσε τη δυνατότητα να προβληθεί διεθνώς ο πλούτος της γαστρονομίας των νησιών της Περιφέρειας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής κουζίνας και της υψηλής διατροφικής αξίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ειδική αναφορά στη διεθνή παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όσον αφορά την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων της, μέσα από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του είδους, όπως είναι οι Sial, Anuga, Tuttofood Milano, στη γαστρονομική εκδήλωση James Beard Foundation στη Νέα Υόρκη όπου θα λάβει μέρος τον προσεχή Μάρτιο, καθώς επίσης και στις διακρίσεις που έχει κατακτήσει η Περιφέρεια , όπως το European Young Chef Award 2016, το χρυσό Βραβείο «European Gastronomic Festival 2016» αλλά και στις διακρίσεις επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όπως το Gelato Palladion στην Ρόδο που διακρίθηκε στον Παγκόσμιο διαγωνισμό παγωτού Gelato World Tour, διοργάνωσης του Ιταλικού Υπουργείου Ανάπτυξης.

Μοιράσου το άρθρο: