Εγκαινιάστηκε χθες, το μεγαλύτερο τεχνικό έργο της νησιωτικής Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα της χώρας, το Φράγμα Γαδουρά.
Η τελετή των εγκαινίων έγινε παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Normunds Popens, ο οποίος, μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, έκοψαν την κορδέλα.
Στα εγκαίνια παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, των κρατικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικοοικονομικών φορέων.
Ο Περιφερειάρχης, στην ομιλία του, δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι ένα ζωτικής σημασίας εμβληματικό έργο για το νησί της Ρόδου, αλλά και για ολόκληρο το Αιγαίο, ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο από τις καθυστερήσεις ετών, η Περιφερειακή Αρχή κατόρθωσε να το ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.
«Αντιμετωπίσαμε όλη την πολεμική που όσοι γυρίζουν την πλάτη τους στους στο νοσηρό κατεστημένο αντιμετωπίζουν. Δεν είναι εύκολο να κτυπήσεις την γροθιά σου σε αυτούς που συνήθισαν στην πάσης φύσεως συναλλαγή. Όμως, βάζουμε ψηλά τον πήχη και πετυχαίνουμε. Αυτό μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας. Για τις γενιές που έρχονται μετά από μας κι έχουν δικαίωμα στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το άρθρο: